Stadslab Harderwijk feestelijk gepresenteerd in de Catharinakapel

Harderwijk, 1 oktober 2014 – Bruggen bouwen, verbinden, advies, kennisdeling en innovatie waren gisteravond veelgehoorde woorden in de Catharinakapel. Daar is het project Stadslab Harderwijk feestelijk gepresenteerd en afgetrapt, in het bijzijn van diverse VIP gasten uit de Harderwijker gemeenschap, Burgemeester H.J. van Schaik en de projectmanagers van het Stadslab Jetty Korendijk en Hanneke van ’t Slot.

Stadslab Harderwijk is geïnitieerd door Burgemeester Harm Jan van Schaik, als onderdeel van het gemeenteprogramma ‘De Betrokken en Leefbare Stad’. Tijdens zijn toespraak vertelde hij: “Ik zie dat er veel creativiteit en ondernemerschap zit in Harderwijk, maar ik zie ook dat dit allemaal eilandjes zijn”. Stadslab Harderwijk is opgezet om daar een einde aan te maken en al die ‘eilandjes’ - van bewoners en ondernemers tot overheid en onderwijs - met elkaar te verbinden en zo te versterken.

Aan het roer staan Jetty Korendijk en Hanneke van ’t Slot. Aan de hand van de pitch van Burgemeester van Schaik eerder dit jaar hebben zij onderzoek gedaan naar succesvolle stadslabs en innovatiehuizen en hebben dit door vertaald naar het projectplan dat zij de komende anderhalf jaar ten uitvoer gaan brengen. “Kennismaken, kennisdeling, kenniscirculatie, luisteren en mee kunnen doen, met behoud van de eigen identiteit, dát is wat we willen en moeten bewerkstelligen bij ondernemers, organisaties en nieuw te starten samenwerkingsverbanden”, aldus de projectmanagers over Stadslab Harderwijk.

De vraag naar innovatie en verbinding in de regio Harderwijk is er zeker; nog voor de lancering hebben zich al meerdere projecten aangediend. Stadslab Harderwijk is tijdens kantooruren bereikbaar en staat zeer open voor ideeen, initiatieven, vragen, problemen en oplossingen, om samen te bouwen aan een sterke Harderwijker gemeenschap en een betrokken en leefbare stad.