Complementair wint MVO-prijs

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de BedrijvenKring Veenendaal (BKV) werd voor de tweede keer in successie de MVO-prijs Veenendaal uitgereikt. Burgemeester Kolff overhandigde namens de jury de prijs aan Mariëtte van Wagensveld van Complementair premiums & gifts.
Twee jaar geleden stapte Marriëtte van Wagensveld in het ondernemerschap met de overname van Complementair. Vanaf het begin breidde ze haar assortiment vooral uit met relatiegeschenken met extra meerwaarde: die gemaakt zijn door mensen met een beperking en/of waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Bij Complementair worden tevens mensen met een arbeidsbeperking, onder meer via IW4, ingezet bij de samenstelling van de eindproducten. Duurzaamheid van de producten staat centraal, waardoor veel ecologische en biologische producten in de pakketten verwerkt worden. Een belangrijk deel van de producten (o.a. via De Evenaar) kennen het Fairtrade keurmerk. Er wordt intensief samengewerkt met organisaties als Buitenzorg, maar bijvoorbeeld ook met de Voedselbank. Activiteiten op het terrein van maatschappelijk betrokken ondernemen vormen dan ook een belangrijk onderdeel van het beleid. Een aantal klanten kiest heel bewust voor Complementair vanwege het MVO-beleid en de duurzaamheid van de producten. De jury was dan ook unaniem in haar oordeel en is trots op deze ondernemer die maatschappelijke verantwoordelijkheid in haar bedrijfsvoering centraal stelt.