Meest populaire crowdfunding projecten in Crowdfunding Top 40

Januari 2015 - Filmmakers Frank Lammers, bekend van de Jumbo commercial, en Mike Weerts hebben via crowdfunding meer dan €100.000,- binnengehaald voor hun filmproject ‘Of ik Gek Ben’. Zij staan daarmee deze week op nummer 1 in de Crowdfunding Top 40.

Start Crowdfunding top 40
De Crowdfunding Top 40 is een hitlijst met de 40 meest populaire crowdfunding projecten in Nederland. Als onafhankelijk adviesbureau voor innovatiefinanciering wil De Breed & Partners deze vorm van financiering extra onder de aandacht brengen. Zij zien dat crowdfunding tegenwoordig niet alleen fungeert als vroege fase financiering voor innovatieve starters maar ook een aanvulling kan zijn op bankfinanciering. Hierdoor wordt crowdfunding steeds meer een reguliere financieringsvorm.

De hitlijst als inspiratiebron
”Met dit initiatief willen we inzichtelijk maken welke crowdfunding projecten goed lopen”, aldus Judith Herrewijn van De Breed & Partners. “Deze Top 40 is zowel interessant voor de ondernemer die op deze manier inspiratie op kan doen voor een succesvolle campagne, als voor een investeerder die nu kan neuzen in een lijst met populaire projecten. De fun factor is ook belangrijk.”

Sleutel tot succes
Op de vraag welke criteria nu ten grondslag liggen aan een succesvolle campagne geeft Marieke Kamphuis van het crowdfunding platform Oneplanetcrowd het volgende antwoord: “Ondernemers die marketingtechnisch sterk zijn, een groot netwerk hebben, innovatief zijn en veel aandacht besteden aan Social Media hebben de grootste kans van slagen.”

Populaire projecten
In de Top 5 van deze week staan verder: EcoChain, een applicatie om duurzaamheid van producten te kunnen doorrekenen (€ 68.200), de iCam Pro, een inbraakcamera met ingebouwde microfoon (€ 52.324), Nice2Do, innovatieve maatwerk software voor het MKB (€ 50.500) en Opgeweckt Noord, een verpakkingsvrije winkel in Groningen (€ 38.500).

Vanaf 19 januari publiceert De Breed & Partners elke week een actuele Top 40 met de meest populaire projecten op www.crowdfundingtop40.nl.