Interface toont Human Nature op Material Xperience 2015

BBC-coryfee Oliver Heath geeft exclusieve lezing over biophilic design

Scherpenzeel, 27 januari 2015 – Interface, wereldmarktleider in design en productie van modulaire vloerbedekking, staat dit jaar weer op Material Xperience (MX2015). In de Jaarbeurs Utrecht presenteert Interface van 9 tot en met 13 februari haar nieuwe collectie: Human Nature™. Ook BBC-coryfee Oliver Heath geeft acte de présence op de beurs. Hij geeft op donderdag 12 februari een exclusieve lezing over de invloed van biophilic design op de bebouwde omgeving.

Oliver Heath

Oliver Heath is oprichter van Heath Design Ltd en is internationaal vermaard als designer, schrijver en presentator voor de BBC (o.a. Changing Rooms, DIY SOS). Tijdens zijn lezing over biophilic design gaat Heath verder in op het creëren van een omgeving die mensen blijer en gezonder maakt. Hierbij laat Heath zich inspireren door het idee dat de mens van nature verbonden is aan de natuur. En dat er mogelijkheden zijn om ruimtes te creëren die een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu en tegelijkertijd tot meer productiviteit leiden en dus winstgevend zijn.

Human Nature

De Human Nature-collectie, ontworpen door topdesigner David Oakey, is gebaseerd op de aangeboren verbondenheid met de natuur. De collectie simuleert de meest elementaire grondbedekkingen zoals bosgronden, grasvelden en kiezelpaden door middel van visuele en tastbare texturen. Door deze nabootsing van de natuur draagt Human Nature bij aan een (werk)omgeving die creativiteit, productiviteit en het welzijn van de gebruikers stimuleert. Human Nature bestaat uit vijf soorten Skinny Planks-tapijttegels van 25cm x 1m. Met deze afmeting zijn de tegels naadloos te combineren met de standaard formaat tegels (50 x 50cm) in eindeloze design mogelijkheden. De Skinny Planks zijn beschikbaar in verschillende structuren - van kiezelstenen tot vers gemaaid gras – die geschikt zijn om diverse werkplekken af te bakenen.

Material Xperience

Material Xperience is hét jaarlijkse materiaalevenement voor architecten en andere creatieve professionals. Dit jaar staat Material Xperience in het teken van ‘The Five Senses’; hoe materialen je zintuigelijke beleving kunnen versterken. Material Xperience vindt van 9 tot en met 13 februari plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De lezing van Oliver Heath vindt plaats op donderdag 12 februari, van 12.00 uur tot 13.00 uur. Bezoekers kunnen zich aanmelden via deze link, de toegang is dan gratis.

Over Interface

Interface is wereldmarktleider in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige, stijlvolle, innovatieve modulaire vloerbedekking. Interface was één van de eerste bedrijven die zich publiekelijk committeerde aan duurzaamheid. In 1994 deed de organisatie de toezegging om in 2020 haar negatieve impact op het milieu te hebben geëlimineerd. Interface eindigt al jaren in de top drie in het duurzaamheidsonderzoek van Globescan. Recent is Interface uitgeroepen tot de duurzaamste grote onderneming wereldwijd.