Vmbo-talenten strijden in Veenendaal om finaleplaats Junior Vakkanjers

Regiofinale techniekwedstrijd bij CSV Het Perron

Vmbo-talenten strijden in Veenendaal
om finaleplaats Junior Vakkanjers

Veendenaal, 5 maart 2015. CSV Het Perron is op vrijdag 6 maart het toneel van de regiofinale van de Junior VakkanjerWedstrijden 2015. In Veenendaal strijden aanstormende techniektalenten van vijftien vmbo-scholen om een plek in de landelijke finale. In totaal verschijnen er ruim 250 jonge technici aan de aftrap bij vijf regiofinales door heel Nederland. De wedstrijd is live te volgen op http://livestream.devakkanjers.nl

Opdrachten
De Junior VakkanjerWedstrijden zijn spannende techniekwedstrijden voor derde- en vierdejaars vmbo. De vmbo-talenten werkten de afgelopen maanden op de eigen school aan ontwerp en bouw van een festivalbike (teamopdracht) of een mobiele veldkeuken (duo’s Installeren en Energie). Per school maakten de Junior Vakkanjers onderling uit welke deelnemers de school mogen vertegenwoordigen in de regiofinale.

Regiofinale
Tijdens de regiofinale in Veenendaal voeren de Junior Vakkanjers extra opdrachten uit en presenteren ze hun festivalbikes en mobiele veldkeukens aan de jury en het publiek. De wedstrijden starten om 9.00 uur. De prijsuitreiking begint om 17.00 uur. Alleen de beste acht teams en acht duo’s plaatsen zich voor de landelijke eindstrijd. Die is donderdag 9 april 2015 tijdens het techniekevenement Game On in Gorinchem.

Volg de Junior Vakkanjers op Facebook en www.devakkanjers.nl.


Junior Vakkanjers van deze scholen strijden in Veenendaal om een ticket naar de finale van de Junior VakkanjerWedstrijden:

Cals College IJsselstein - IJSSELSTEIN UTRECHT
CSG Reggesteyn - RIJSSEN
CSG Reggesteyn - NIJVERDAL
Het Schoonhovens College - SCHOONHOVEN
Kalsbeek College - WOERDEN
Prisma College - AMERSFOORT
SG Maarsbergen - MAARSBERGEN
CSV Het Perron - VEENENDAAL
De Ambelt - APELDOORN
Het Assink Lyceum - EIBERGEN
Het Rhedens - DIEREN
OSG Schoonoord, VMBO - ZEIST
RSG Pantarijn - WAGENINGEN
Twents Carmel College - OLDENZAAL


Kijk voor alle deelnemende teams en hun eigen fanpages op www.devakkanjers.nl/junior-vakkanjers/de-teams.