Ruimtekoers Festival van start

Fotograaf, Roderick Kersten.Artistiek directeur Yosser Dekker (rechts) en wethouder Hans Giesing (links) bij de opening van Ruimtekoers Festival in Arnhem.

Arnhem, 13 maart 2015

Zojuist was de pre-opening van Ruimtekoers Festival in Arnhem. Artistiek directeur Yosser Dekker opende het festival dat een maand lang met onder andere lezingen, exposities en feest, leegstand onder de aandacht brengt. Verantwoordelijk wethouder Hans Giesing van gemeente Arnhem was aanwezig bij de opening en kan dit initiatief zeer waarderen: ”Arnhem is een creatieve stad en bruist van de vernieuwende ideeën. Dit festival is daar een mooie illustratie van. Arnhem heeft de afgelopen tijd ruim 40.000 m2 leegstand ingevuld en hiermee landelijke interesse gewekt. Verschillende partijen uit het land komen naar Arnhem om te zien hoe wij omgaan met transformaties van leegstaand vastgoed.” Vanaf morgen is het festival voor iedereen toegankelijk.

Over Ruimtekoers

Ruimtekoers is een initiatief van een netwerk van urban pioniers (Studio Halfvol) en presenteert van 14 maart t/m 11 april 2015 een divers festivalprogramma met Context (lezingen en debat), Playground (voorstellingen, feest en exposities) en Innovate (third place/het nieuwe zijn). Beschikbare ruimte wordt letterlijk uitgelicht met groene led-verlichting en projecties. Zodra het donker is gaat het groene licht aan en is voor iedereen te zien welke ruimten beschikbaar zijn voor nieuwe invullingen.

[Over Arnhem ]

Arnhem is een creatieve en ondernemende stad boordevol initiatieven en evenementen op het gebied van mode, design en innovatie. Om dat te onderstrepen is Made in [Arnhem] partner van Ruimtekoers Festival.