Een geweldige beleving


Zondag 29 maart vindt er een spectaculair evenement plaats in het Sonsbeekpark bij de Stadsvilla. De Amerikaanse zeearend ‘de Hertog van Vitesse’ maakt dan een vlucht vanaf de Eusebiuskerk naar de weide voor de Stadsvilla Sonsbeek. Deze vlucht wordt vastgelegd met een camera die is bevestigd aan de zeearend Hertog. Via een groot scherm kan er worden gekeken naar de beelden die de camera maakt. Dit is een uniek project dat plaats vindt in het kader van Arnhem voor Kika.
Nadat de zeearend geland is in het Sonsbeekpark, wordt er een boeiende roofvogeldemonstratie gegeven door Gerard van den Brink, valkenier van De Valk Roofvogels. Van den Brink is ook de trainer van Hertog en zijn passie voor de roofvogels laat hij zien in een educatieve demonstratie voor jong en oud.De toegang op de weide voor de Stadsvilla Sonsbeek is gratis. Een kleine bijdrage in de donatie-bus van KiKa wordt zeer op prijs gesteld.
De zeearend ‘de Hertog van Vitesse’ zal zijn vlucht van de Eusebiuskerk om 13.00 uur beginnen en eindigen voor de Witte Villa in het Sonsbeekpark Arnhem.
Om 14:30 start een excursie die een kijkje achter de schermen van het park Sonsbeek laat zien. Jeroen Glissenaar neemt de wandelaars mee langs plekjes waar de bezoeker nooit komt. De excursie duurt anderhalf uur en is voor geschikt voor het hele gezin.
Deelname is € 2,50 voor volwassene en is bestemd voor KiKa. Jongeren betalen een vrijwillige bijdrage.

Arnhem voor Kika
De komende maanden staat Arnhem op zijn kop voor KiKa. Door de hele stad worden diverse evenementen georganiseerd speciaal voor KiKa of bestaande activiteiten hebben een link gemaakt naar Arnhem voor KiKa.
Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa, dat fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Door samen te werken met veel Arnhemse partijen proberen we hier zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor hen en voor KiKa.
De initiatiefnemers, Jorn Jansen en Arina Rietveld, hopen met deze aanzet een draagvlak te creëren zodat betrokken Arnhemmers zelf ook met een invulling komen.
Activiteiten die op het programma staan zijn.
21 maart Hertenjacht, grote bult op industrieterrein IJsseloord 2 naast het Velperbroekcircuit
29 maart Zeearend ‘de Hertog van Vitesse’ vliegt van Eusebiuskerk naar weide voor Witte Villa
26 april, Kickboxen voor KiKa
31 mei een uniek Arnhemse bands benefietconcert in de Max Brothers

Bezoek onze facebookpagina: https://www.facebook.com/arnhemvoorkika
Website: https://www.kika.nl

___________________________________________________________________________________