Regionaal Initiatief Cofinanciering informeert ondernemers.

Traditionele banken trekken zich terug uit het financieringsveld waardoor er steeds meer nieuwe alternatieve financieringsvormen ontstaan

Uit een onderzoek in 2014 van TNS-NIPO blijkt echter, dat slechts 24% van de MKB-ondernemers bekend is met alternatieve vormen van financiering. Bijna de helft van de MKB-ondernemers heeft nog nooit naar alternatieve financieringsvormen gekeken. En 59% vindt dat het MKB op dit moment te afhankelijk is van bankfinanciering.

Ondernemers en adviseurs moeten zich steeds meer richten op alternatieve financieringsvormen en cofinanciering. Maar wat houden deze alternatieve vormen nu in? Wat is er mogelijk? En hoe gaat dit in zijn werk?

Dit is de reden waarom CashFlex (factoring), Proflease (leasing), Mycrowdfunding (crowdfunding), Credion (financieel advies) en Groeigenoot (informal investment) de krachten gebundeld hebben in het Regionaal Initiatief Cofinanciering (RIC). Het doel van het RIC is het letterlijk een gezicht geven aan financieringsvormen die in de regio ontstaan en actief zijn. Het RIC organiseert in samenwerking met accountantskantoren voorlichtingsbijeenkomsten. De accountantskantoren Stolwijk Kelderman, Kroese Wevers en Westerveld en Vossers onderkennen de behoefte en hebben inmiddels hun medewerking al toegezegd.