Puzzel- en toertocht op Veluwe: 14 juni 2015

Trabant daagt ‘Westwagen’ uit!
Het is nu ruim 25 jaar geleden is dat de Muur is gevallen. Velen van ons herinneren zich de eerste Trabant die zich een weg baande van het Oosten naar het Westen.

De Trabant: in 1958 begon men in Zwickau aan de productie van deze ‘volkswagen’. De wagen heeft een tweetaktmotor en een uit kunststof geperst chassis. Tot 1991 werden er -met verschillende aanpassingen- drie miljoen Trabants geproduceerd. De Oost-Duitse burger moest er zeker tien jaar op wachten. Het werd een felbegeerde, trouwe kameraad en symbool voor soberheid en vooruitgang.

Na de Wende deden DDR-burgers hun Trabant massaal van de hand. Men viel voor de auto’s die in het Westen werden gemaakt. De Trabant werd aan de kant van de weg gezet, gesloopt of opgeborgen in schuren. Afgedankt…

Puzzel- en toertocht op 14 juni

Na al die jaren wil de Trabant Club Nederland op zondag 14 juni tussen 11.00 en 17.00 uur de Trabant (hernieuwd) kennis laten maken met de auto’s uit het Westen. Om de ‘krachten’ te meten tijdens een mooie en spannende puzzel- en toertocht op de Veluwe. De GTI Club Holland, de Opel Kadett C Club en AudiClub zijn aangesloten en aanwezig. Zij gaan de uitdaging in ieder geval aan! Alle bestuurders van een Westwagen, wel of niet verbonden aan een club of vereniging, kunnen deelnemen. Iedereen met een youngtimer of oldtimer die in voormalig West Duitsland is gebouwd, kan zich aanmelden voor deze puzzel- en toertocht. Er kunnen zich maximaal 60 equipes inschrijven.

Programma
Om 11.00 uur is iedereen van harte welkom bij Brasserie De Manege aan de Jachtlaan 8 in Apeldoorn. Om 12.00 uur wordt een broodjesbuffet met soep en een salade geserveerd. De kosten bedragen 10 euro per volwassene en 6 euro voor kinderen tot en met 10 jaar. Om 13.00 uur start de ‘krachtmeting’. Om 16.30 uur vindt bij Brasserie De Manege de prijsuitreiking plaats. Er is voldoende gelegenheid om elkaars bolides te bekijken.


Meer informatie inschrijven

Meer informatie en de inschrijfmogelijkheid vindt u op www.trabantclubnederland.nl (agenda). Of bel 055 – 3664006. U ontvangt vervolgens alle aanvullende informatie. De tocht wordt georganiseerd door Arjan Eiland en Debby van Wijngaarden, trotse bezitters van twee Trabants en al jaren lid van de Trabant Club Nederland. De puzzel- en toertocht wordt mede mogelijk gemaakt door Solex- en scooterverhuur De Klomp, Linthorst Installatietechniek en pretpark De Julianatoren.