Werknemers komende weken met e-bikes over nieuwe snelfietsroute

Bedrijfsleven in de regio maakt zich op voor opening RijnWaalpad

Arnhem-Nijmegen, 12 juni 2015 – Veel sneller en makkelijker van en naar je werk fietsen. Dat ligt in het verschiet voor iedereen die woont en werkt nabij het nieuwe RijnWaalpad. De snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen wordt 3 juli a.s. officieel geopend en het bedrijfsleven in de regio bereidde haar mensen deze week alvast voor: met lunchevents op vijf bedrijventerreinen en een ‘E-bike Experience’ voor werknemers die willen ervaren hoe het is om nog sneller van en naar het werk te fietsen.

Het RijnWaalpad is de eerste en meest bekende van de snelfietsroutes die de komende jaren worden gerealiseerd binnen de Provincie Gelderland. Het zijn brede, directe en veilige routes waar fietsers zoveel mogelijk voorrang krijgen zodat zij comfortabel en snel kunnen reizen tussen woon-, werk- en winkellocaties. Met als belangrijk resultaat dat zij de auto laten staan en bijdragen aan minder files en een beter bereikbare regio.

12.000 werkenden

In totaal werken er zo’n 12.000 mensen op de bedrijventerreinen De Aam, De Merm, Kerkenbos, Poort van Midden-Gelderland Zuid en de industrieterreinen in de Trade Port Nijmegen West. Een groot deel van deze werknemers reist dagelijks met de auto van en naar het werk. Met de aanleg van het RijnWaalpad wordt de bereikbaarheid van de terreinen verder vergroot maar beschikken de werknemers ook over een aantrekkelijk alternatief dat qua snelheid en gemak de concurrentie aan kan met de auto. Zeker wanneer zij daarbij gebruik maken van de E-bike.

Lunchevents

Om werknemers kennis te laten maken met het RijnWaalpad en de voordelen van de e-bike, organiseerde de Provincie Gelderland deze week samen met het bedrijfsleven vijf lunchevents op deze bedrijventerreinen. Daar ontvingen zij meer informatie over de highlights van het RijnWaalpad maar ook over de Toury fietsgame en app waarmee werknemers dagelijks van en naar het werk kunnen fietsen. Ook konden zij zich inschrijven voor een zogenaamde ‘E-bike Experience’, waarbij zij een week lang gratis een e-bike kunnen proberen.

Zelf ervaren

Etienne Schiffelers namens stichting parkmanagement Overbetuwe parkmanager voor de bedrijventerreinen Aam, Merm en Poort van Midden Gelderland: “Het gaat erom dat mensen zélf de voordelen van de snelfietsroute kunnen ervaren. Liefst in combinatie met de e-bike. Alleen dan zullen zij er ook gebruik van blíjven maken en daar profiteert de hele regio van.” Het enthousiasme voor de E-bike is groot: naar verwachting doen 200 werknemers mee aan de E-bike Experience: zij zoeven de komende weken over het RijnWaalpad van en naar het werk.

Open vanaf 25 juni

Het nieuwe RijnWaalpad kan vanaf 25 juni worden gebruikt door het publiek. 3 Juli a.s. om 16.30 uur vindt de officiële opening plaats en het publiek is daarbij van harte welkom. Voor meer informatie, zie http://www.rijnwaalpad.nl/opening