Outdoor Gelderland: Paarden, congress, culifair en champagne

Het internationaal hippisch evenement Outdoor Gelderland trapt vandaag, dinsdag 30 juni, af met maar liefst zes dagen paardensport.

Het programma op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem wordt afgewisseld door jong talent en ‘s werelds besten namen in de dressuur en het springen, maar ook het randprogramma is een bezoek waard. Outdoor Gelderland staat bekend om haar Ladies Day, restaurants, shops, feestavonden, kennisevents en netwerkgelegenheiden.

Op donderdag 2 juli gaat het kennisevenement over voeding, sport en beweging. Welke rol speelt voeding met het oog op sport en bewegen? Na de opening van dagvoorzitter Mark Huizinga (olympisch kampioen judo) neemt Jan Markink (gedeputeerde Sport provincie Gelderland) het woord over, gevolgd door Jeroen Wouters (Sport & Voeding InnoSportNL), Joost van den Borne (Friesland Campina) en Ruud Huirne (directeur Agri en Food Rabobank Nederland). Inschrijven is nog mogelijk.

Naast standhouders van het eerste uur zoals Anemone Horse Trucks, Schuurman Hindernissen & Omheiningen, 4D Optiek, Spreng Menswear en Juweliershuis Aalbers zijn er talrijke stands met ruitersportartikelen, kleding en lifestyle producten. Heerlijk eten kan bij Bistro Beleef, Ask the Chef en Restaurant Papendal. Op vrijdag- en zaterdagavond treden de DJ’s The Grey Fox en Jules samen op. Wie een onvergetelijke middag wil, kan zich nog aanmelden voor de traditionele Ladies Day op zaterdagmiddag met High Tea op de VIP loge, workshops en een champagne- en wijnproeverij in de champagnebar van Outdoor Gelderland.

Het standhoudersdorp en de restaurants zijn elke dag gratis te bezoeken. Wie de paardensport wil bekijken betaalt alleen op zaterdagavond en zondag een toeslag.