Minifestival op 4 en 5 juli, Roofgarden Arnhem

We Can Make it!

Het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland is gestart en duurt t/m 20 september. Zo’n 200 deelnemers organiseren ruim 350 activiteiten verspreid over de hele provincie. Daarnaast biedt de festivalorganisatie een aantal extra’s zoals het modefestival ‘We Can Make It’ in het weekend van 4 en 5 juli.

Dit is een minifestival op het snijvlak van mode, erfgoed en duurzaamheid. Het wordt gehouden in de bloeiende tuin van Roof Garden Arnhem met een prachtig uitzicht over de stad. Geopend op za 4 en zo 5 juli van 11.00 – 18.00 uur, op het dak van parkeergarage Rozet, Langstraat 10 Arnhem, gratis toegang.

Schapen op het dak
’We can make it’ een ontmoetingsplek voor jong en oud. De sfeer van het festival is een mix van een middeleeuwse markt, een repair café en een trendy fashion event. Zowel oude als nieuwe technieken komen aan bod waarbij de nadruk ligt op textiel. Er worden workshops en demonstraties gegeven over o.a. het weven met grassen en het zelf spinnen van wol. Er is zelfs een kleine schaapkudde van ’t Niejboer aanwezig boven op het dak. Ter plekke worden de schapen geschoren en de wol wordt gebruikt om te spinnen, te vilten en te verven. De titel ’We can make it’ is een ode aan zelfredzaamheid, hergebruik, reparatie en oude ambachten.

Workshops en demonstraties
Er zijn demonstraties en workshops voor kleuters, kinderen en volwassenen zoals kaarden en spinnen, wol verven met natuurlijke materialen, vilten, weven en verven van een kunstwerk, breien en haken op hoog niveau, het maken van pigmenten en het verven van textiel. De meeste workshops zijn gratis en vrij toegankelijk. Kijk voor het hele programma en achtergronden op www.gemaaktingelderland.nl/activiteiten/overzicht/we-can-make-it-festival/