DEKRA doet grote overname in Spanje

DEKRA Certification dankzij overname AT4 Wireless marktleider in ‘The Internet of Things’

Het internationale test- en certificeringsbedrijf DEKRA heeft vandaag het testbedrijf AT4 Wireless in Malaga (Spanje) overgenomen. Door de overname breidt DEKRA haar activiteiten op het gebied van testing voor draadloze communicatie en elektromagnetische compatibiliteit (EMC) verder uit. AT4 Wireless heeft 285 medewerkers en testlaboratoria in Spanje, de VS, Taiwan en Chili.

AT4 Wireless wordt onderdeel van de business unit Product Testing & Certification. De wereldwijde activiteiten van die business unit worden geleid vanuit het hoofdkantoor in Arnhem. Het Spaanse AT4 Wireless houdt zich met name bezig met het testen van de interoperabiliteit en conformiteit van draadloze apparatuur en toepassingen. AT4 Wireless werkt voor producenten van apparatuur, maar ook voor network carriers, waarvoor DEKRA bijvoorbeeld de goedkeuring van mobiele apparatuur voor specifieke netwerken verzorgt.

“Met deze overname bereidt DEKRA zichzelf voor op de uitdagingen van het fenomeen ‘The Internet of Things”, zei Stefan Kölbl, CEO van DEKRA. “Voertuigen, machines en consumentenapparatuur maken steeds meer gebruik van netwerken en communiceren met elkaar met behulp van draadloze communicatietechnieken. De veiligheid, prestaties en beveiliging daarvan zijn erg belangrijk. De uitbreiding van onze expertise op die gebieden door de overname van AT4 Wireless, betekent een enorme stap voor DEKRA op weg naar de realisering van een van onze grootste ambities: uitgroeien tot een wereldwijde, toonaangevende partner voor een veiliger wereld.”

DEKRA breidt het portfolio van de business unit Product Testing & Certification gestaag uit. AT4 Wireless is al de derde overname dit jaar in het segment producttesting, waardoor DEKRA haar positie als service provider voor producenten van consumenten- en automotive elektronica verder versterkt. In februari nam DEKRA de EMC-serviceprovider QuieTek in Taiwan over; in mei werd in Taiwan de joint venture DEKRA iST opgericht, die zich bezighoudt met betrouwbaarheidstesten en foutanalyses van elektronica.


“Met AT4 Wireless wordt DEKRA een full service provider en kunnen we onze klanten in alle belangrijke fasen van de productieketen ondersteunen met diensten op het gebied van testing en certificering”, licht Ivo Rauh, lid van de Raad van Bestuur van DEKRA SE en hoofd van DEKRA Industrial toe. “De focus van AT4 Wireless ligt op de IT- en telecommunicatie-industrie, consumentenelektronica, maar vooral ook op de automobielindustrie, waarvoor we nu alle expertise voor het testen van connectiviteit in voertuigen en systemen voor automatisch rijden in huis hebben.”

“Dankzij de overname van AT4 Wireless met haar hooggekwalificeerde specialisten bevinden we ons nu in een riante uitgangspositie om onze activiteiten succesvol verder uit te breiden”, benadrukt Bert Zoetbrood, CEO van DEKRA in Nederland en tevens wereldwijd verantwoordelijk voor de business unit Product Testing & Certification. “Dankzij AT4 Wireless zien we talloze mogelijkheden om onze leidende marktpositie in de vele innovatieve marktsegmenten verder uit te breiden. Wij positioneren ons daarmee als marktleider voor The Internet of Things en de synergetische toepassingsgebieden zoals Connected Car, Smart Grid, Smart Manufacturing, Smart Homes en eHealth.”