”Zien genieten, doet genieten”

Vijfde ouderendag Bidvest Deli XL zeer geslaagd

Op uitgerekend de zonnigste dag van deze week, namen medewerkers van Bidvest Deli XL zeker 85 ouderen een dagje mee uit. Afgelopen donderdag 25 juni organiseerde de groothandel voor het vijfde, achtereenvolgende jaar, een ouderendag. Dit jaar werden bewoners van Attent Zorglocaties Tertzio in Elst en De Oude Plataan, Beverode en Hofstaete in Dieren uitgenodigd om mee te gaan op stap. Plaats van bestemming was het Openluchtmuseum in Arnhem.

Betrokkenheid in de breedste zin

De betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven gaat verder dan die van, in dit geval, de medewerking van het Openluchtmuseum en de vrijwillige tijdbesteding van de ruim 100 medewerkers. “Een dag als deze kan eigenlijk niet tot stand komen, zonder ook de betrokkenheid van onze leveranciers”, zegt Peter Wight van de afdeling Inkoop. “Mede dankzij hen kunnen we de ouderen en de vrijwilligers een voedzame lunch en goodiebags met snacks en drinken aanbieden. Dat hoort er uiteraard gewoon bij, maar het is wel fantastisch dat zoveel leveranciers hun spontane medewerking verlenen!” Het Nationaal Ouderenfonds, ook aanwezig, was weer zeer verheugd om te zien hoe energiek de medewerkers omgaan met de ouderen. “De betrokkenheid zit overduidelijk in het DNA van de mensen, dat merkt de oudere ook en daar genieten zij zichtbaar van!”, aldus Monique Wolfkamp van het Nationaal Ouderenfonds.

Bidvest Deli XL kijkt terug op een zeer geslaagde dag. “Ouderen zo zien genieten, dat is waar we het voor doen”, aldus Nadie Winde, MVO-manager Bidvest Deli XL.