Oostpool maakt Arnhem onderdeel van Shakespeare klassieker

Arnhem 24 juni - Toneelgroep Oostpool brengt Richard III van Shakespeare naar Stadstheater Arnhem. Met drie try-outs en een première in het huistheater maakt zij Arnhem onderdeel van de grote Shakespeare klassieker. Een selecte groep bezoekers zit op het podium en is onderdeel van de openingsscène. De voorstelling is te zien van 23 t/m 26 september.

Het is een klassieker, Richard III. En elke klassieker kent geijkte stukken, stukken die onaangetast blijven. Zo ook de openingsscène van Richard III, hét diner. Toneelgroep Oostpool betrekt Arnhem hierbij. Kok en kunstenaar Sjim Hendrikx kookt waar je bij zit. De acteurs serveren, dragen onderwijl sonnetten van Shakespeare voor en regisseur Joeri Vos heet welkom. Uiteraard allemaal onder het genot van een goed glas wijn. Gedurende Richard III zit het publiek er letterlijk bovenop en blijft zij onderdeel van de voorstelling. Tijdens het dessert gaat het doek op en bevindt men zich midden in de openingsscène. Aansluitend neemt men plaats op de tribune op het toneel. Er zijn slechts 50 ’experience seats’ per avond beschikbaar. Uiteraard kan men ook reguliere plaatsen in de zaal boeken. Kijk op www.stadstheater-arnhem.nl voor de kaartverkoop.

Over Richard III
Omdat Richard er van overtuigd is dat hij niet kan liefhebben, besluit hij te haten. Het is zijn eerste stap in een oprecht en bloeddorstig gevecht om een plek in de wereld te veroveren. Vanaf dat moment leeft hij op voet van oorlog, met alles en iedereen. Regisseur Joeri Vos maakt een radicale bewerking van Shakespeares politieke tragedie ‘Richard III’, een messcherp en wervelend feest van dodelijke ambitie, manipulatie en een totaal gebrek aan moreel besef.