Hotel De Bilderberg opent Julia’s Kitchen

Nieuw restaurant met Franse en Amerikaanse invloeden
Koken met verse ingrediënten uit het seizoen; in de fifties deden ze eigenlijk niet anders. Hotel De Bilderberg in Oosterbeek herstelt die traditie in het nieuwe restaurant Julia’s Kitchen

Hotel De Bilderberg vergaarde roem in de jaren vijftig, toen de eerste Bilderberg Conferentie er werd gehouden. In dezelfde periode raakte de Franse keuken populair bij de Amerikanen. Op de menukaart van Julia’s Kitchen zijn beide culinaire culturen dan ook terug te vinden. Het prachtige lichte restaurant is samen met de nieuwe lobby en B’s BAR de kroon op de recente grootscheepse verbouwing van Hotel De Bilderberg.


In 1954 was Hotel De Bilderberg gastlocatie voor een belangrijke internationale conferentie. De Bilderberg Conferentie had als doel om de relatie tussen de Verenigde Staten en Europa te verbeteren. In Julia’s Kitchen wordt het beste uit die twee werelden verenigd. Zo kun je er terecht voor escargots, steak tartaar, boeuf à la bourguignonne en Franse uiensoep, maar staan er ook gegrilde ribroast en een biologische kalfshamburger van de grill op de kaart. En wat te denken van Amerikaanse klassiekers als macaroni & cheese en huisgemaakte Amerikaanse cheesecake met rood fruit als dessert?

Gin & tonic als signature drink
Hoewel gasten bij Julia’s Kitchen neerstrijken om te dineren, is de gin tonic één van de signature drankjes van het restaurant. De kracht van een goede gin tonic zit ‘m in de ingrediënten en dat is Julia’s Kitchen volledig toevertrouwd. Dit drankje, ooit door de Britten uitgevonden als medicijn tegen malaria, is een geliefd aperitief. Probeer bijvoorbeeld eens een Charisma met rozemarijn en komkommer of een Courage met citroengras en gember.

Een zee van licht
De jaren vijftig mogen dan invloed hebben gehad op de kaart, de inrichting is modern. Comfortabele kuipstoelen en banken zorgen dat de gast zich volledig kan ontspannen terwijl hij geniet van al het lekkers dat Julia’s Kitchen te bieden heeft. Van alle kanten valt het zonlicht de ruimte binnen, want net als het naastgelegen Trattoria Artusi is het restaurant in een serre gelegen. Bij mooi weer kunnen de gasten ook terecht op het terras dat omringd wordt door het groen van de Veluwse bossen.

Over Hotel De Bilderberg
Sfeervolle meeting ruimtes die voorzien zijn van de nieuwste technische snufjes en een kosmopolitische lounge en bar. Dat is het resultaat van een grootscheepse renovatie van Hotel De Bilderberg in Oosterbeek. Het statige hotel op de Veluwe speelt hiermee in op de nieuwe stijl van bijeenkomen die vraagt om beleving en huiselijkheid. De meeting ruimtes hebben elk een eigen look en feel, bieden inspiratie aan de gast en verwijzen subtiel naar de ‘heritage’ van het beroemde hotel. Hotel De Bilderberg is met deze renovatie een onovertroffen bestemming op de Veluwe voor zakelijke bijeenkomsten en korte vakanties.