’De Heus’ familiebedrijf van het jaar

Het Edese familiebedrijf ’Koninklijke De Heus’ is verkozen tot ’Familiebedrijf van het Jaar 2015’. Ondernemer John Fentener van Vlissingen maakte dit woensdag bekend tijdens de uitreiking van de Familiebedrijven Award 2015 in De Nieuwe Kerk in Den Haag. In aanwezigheid van koningin Maxima kregen Co en Koen de Heus de prijs uitgereikt.

De Heus is in 1911 opgericht in Barneveld door Hendrik Antonie de Heus. De onderneming groeide uit tot een internationaal opererende familie-onderneming met als kernactiviteit de ,,productie en vercommercialisering van hoogwaardige diervoeders’’. Het hoofdkantoor van De Heus is gevestigd aan de Rubensstraat 175 in Ede.

De jury was lovend over het bedrijf: ,,De unieke samenwerkingsvorm van de familie binnen het bedrijf Koninklijke De Heus waarborgt de continuïteit. De onderneming heeft een indrukwekkende groei en ontwikkeling doorgemaakt op basis van eigen vermogen en blijft nieuwe initiatieven ontwikkelen’, aldus de jury. ,,Het in Koninklijke De Heus is een internationaal, innovatief familiebedrijf met een gezonde handelsgeest die het langetermijndenken op het gebied van medewerkers, klanten en investeringen hoog in het vaandel heeft staan.”

Jaarlijks wordt de prijs uitgeloofd door de Stichting Familie Onderneming om het Nederlandse familiebedrijf meer onder de aandacht te brengen. In 2014 won Westland Kaas de award.