Visscher Traffic vitaalste bedrijf van Oost-Nederland

Ondernemer helpt werknemers met beweeg- en tilcursussen
Visscher Traffic uit Nieuwleusen is het vitaalste bedrijf van Oost-Nederland

Johan Pauw van het bedrijf nam vandaag tijdens de Week van de Ondernemer in Enschede de ElkeDagBeterAward in ontvangst. Volgens juryvoorzitter en voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Visscher Traffic liet Van Lente Systeemintegratie uit Deventer en ITN installatietechniek uit Ede achter zich. Visscher Traffic wint volgens de jury omdat vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers onderdeel is van de bedrijfsstrategie.

Directeur Pauw woonde twee jaar geleden tijdens de Week van de Ondernemer een sessie bij over duurzame inzetbaarheid van werknemers. De dag erna gooide hij het roer om en startte hij met een nieuwe missie: de mens staat centraal. Hij viel zelf vijftien kilo af en voor zijn medewerkers organiseert het bedrijf cursussen om op de juiste manier te tillen en te bewegen. Ook neemt het bedrijf met honderd medewerkers jaarlijks enkele mensen aan via het UWV.

“Een werkgever speelt een belangrijke rol in de gezondheid van zijn werknemers”, weet juryvoorzitter Van den Hoogenband. “Bijvoorbeeld door een fruit en water aan te bieden, maar ook door medewerkers te helpen op de juiste manier te bewegen en te tillen. Visscher Traffic is een absolute koploper als het gaat om investeren in preventie en vitaliteit. Dat is goed voor de medewerkers én voor de onderneming. Want werkgevers die openstaan voor investeren in vitaliteit, zijn succesvollere ondernemers.”

De ElkeDagBeterAward is de prijs voor het bedrijf dat het best met zijn medewerkers omgaat als het gaat om investeren in vitaliteit. Visscher Traffic neemt het eind dit jaar op tegen de vitaalste bedrijven uit Noord-, Zuid- en West-Nederland. De winnaar mag het stokje overnemen van Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal, dat zich nu het vitaalste bedrijf van Nederland mag noemen.

De ElkeDagBeterAward is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.