Dag van de Innovatie op 1 oktober 2015

Stadion Eagles decor evenement

Gelijktijdig, op vijf locaties, wordt op 1 oktober 2015 de Dag van de Innovatie georganiseerd door de Kamer van Koophandel in nauwe samenwerking met de Financiële Telegraaf en een groot aantal andere partners. De dag van de Innovatie informeert en inspireert ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Een groot aantal ondernemers toont er hun innovatieve diensten en producten. Deelname is kosteloos.

Ondernemers uit Overijssel en Gelderland krijgen hun energieboost in het Go Ahead Eagles Stadion in Deventer. De opening van de Dag van de Innovatie vindt plaats om 16.00 uur op de hoofdlocatie Sugar City Events in Halfweg en is op de andere locaties live te volgen. Marijke Roskam (BNR) geeft in Halfweg het woord aan Martijn Roordink, oprichter van Spaces. Direct hierna gaat Renate Schutte, presentator bij Omroep Max en Omroep Gelderland, in het Go Ahead Eagles Stadion in gesprek met onder andere Bas Ambachtsheer, CEO van Verosol, producent van binnen-zonwering en Martine Straver, marketingdirecteur bij Nefit. Victor-Jan Leurs van Caase.com laat zien hoe bedrijven en mensen slimmer kunnen samenwerken door gebruik te maken van de cloud.

Primeurs
Deelnemers krijgen informatie over het begrip ‘innovatie’, inzicht in waarom innoveren juist in deze tijd zo belangrijk is en stappenplannen om zelf tot succesvolle innovaties te komen. Op het innovatieplein zijn meer dan 25 innovaties aan te raken, te proeven en te ervaren. Ook buiten het stadion vindt men primeurs: ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven tractor, de Multi Tool Trac, maar ook de dampverwerkingsinstallatie van Linthorst Techniek, die verontreinigde dampen afvangt, filtert en verwerkt, zodat ze niet in de atmosfeer terecht komen. Multi Technologie wijst deelnemers de weg met twee SecuriQuads. Deze SecuriQuads geven elke gewenste boodschap weer op het anderhalve vierkante meter full color LED display, op een hoogte van 3,5 meter. Daarnaast lanceert Ronald Molenaar van Multi Technologie op het plein zijn nieuwste innovatie. Deze zal het straatbeeld de komende tijd enorm veranderen. Er vinden workshops en brainstormsessies plaats en is een ‘werkkamer’ ingericht waar adviseurs van de Kamer van Koophandel klaarstaan met advies en producten.

Ondernemers van de toekomst
Renate Schutte komt aan het einde van de Dag van de Innovatie terug op de studentenchallenge, die plaatsvindt in de nacht voorafgaand aan de het evenement. Op alle locaties buigen deze ‘Ondernemers van de Toekomst’ zich over vraagstukken uit de regio en denken mee over innoveren in verschillende branches, het effectief inspelen op trends en de verbetering van diensten en services. De studenten werken aan een reëel vraagstuk van een ondernemer uit de regio. NL Innovators geeft vorm aan de challenge. Samen met ondernemer én DJ Sebastiaan Hooft vormen zij om 19.00 uur de afsluiting van deze dag. Daarna is er voldoende tijd om te netwerken.

Regionale ondernemers in Top 100
Tijdens de Dag van de Innovatie wordt de MKB Innovatie Top 100 2015 gepresenteerd. Negen innovatieve bedrijven uit Gelderland en elf uit Overijssel weten op 1 oktober welke plaats zij in deze tiende editie hebben veroverd. De ondernemers worden later die dag in Deventer ontvangen door de gedeputeerden van Economische Zaken uit beide provincies. Een aantal van hen toont de winnende innovaties op het innovatieplein en buiten het stadion.

Meer informatie en deelnemen? Aanmelden kan via www.kvk.nl/dagvandeinnovatie.