Donna Karan: Mijn autobiografie

De vrouw achter DKNY


Donna Karan heeft een droomcarrière achter de rug. Ze is modeontwerpster, de vrouw achter het succesvolle merk DKNY en zakenvrouw. Van details uit haar jeugd, haar bijna vijftig jaar in de mode-industrie, haar twee huwelijken, het moederschap tot haar eigen ontwikkeling is dit Donna Karans eigen verhaal, in haar eigen woorden.


Donna Karan verliet op 14-jarige leeftijd de middelbare school om kleding te gaan verkopen. Via de ontwerpacademie kwam ze in de modewereld terecht en ging voor Anne Klein werken. Eigenzinnig als ze was besloot ze haar eigen modemerk DKNY te beginnen en bouwde dat uit tot een wereldwijd bedrijf met een grote naamsbekendheid. In 2001 verkocht ze DKNY voor 650 miljoen dollar.

Eerder dit jaar trad Donna Karan af als hoofdontwerper van haar bedrijf Donna Karan International (DKI). Ze zal nog wel een adviserende rol innemen binnen het bedrijf. Het boek bevat een voorwoord van Barbra Streisand.

“Je leeftijd en maat zijn slechts getallen. Het is de houding waarmee je je kleding draagt die het verschil maakt.” – Donna Karan