Bunzl lanceert de SmartScan tijdens Logistica 2015

Bunzl Retail & Industry, totaalleverancier van verpakkingen, disposables en hygiëneproducten, lanceert tijdens Logistica 2015 de SmartScan, een analyse-tool waarmee organisaties hun complete logistieke en verpakkingsproces kunnen optimaliseren. Bunzl is tijdens Logistica te vinden in hal 9, stand 09.C064.

Bunzl heeft de SmartScan speciaal ontworpen voor organisaties die hun totale logistieke keten willen optimaliseren. Met de tool brengt Bunzl de problemen, knelpunten en uitdagingen in de keten in kaart en geeft vervolgens een advies op maat, waarin alle ketenonderdelen optimaal op elkaar afgestemd zijn: van inkoop en logistiek tot order-, inpak- en verzendproces. Rob Wennink, general manager van Bunzl: “Met de introductie van de SmartScan spelen we in op de behoefte van organisaties om hun logistieke keten kritisch te evalueren en te optimaliseren. Vanuit onze expertise kunnen we bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage leveren aan de optimalisatie van het verpakkingsproces.”

Kostenbesparing

Veel bedrijven richten zich volledig op hun producten en diensten en verliezen door die focus andere processen, zoals het verpakkingsproces, nog wel eens uit het oog. De SmartScan brengt dit soort knelpunten in kaart en geeft concreet advies over de aanpak ervan. Een verbeterpunt kan bijvoorbeeld de reductie van de inpaktijd zijn, waardoor het bedrijf een kostenbesparing kan realiseren op het gebied van werkkapitaal, verpakkings-, arbeids- en opslagkosten.

Bunzl heeft de SmartScan al uitgevoerd bij Power-Packer, een leverancier van hydraulische oplossingen en aandrijfsystemen. Power-Packer besteedde al haar aandacht aan haar core-business, waardoor het verpakkingsproces steeds onoverzichtelijker werd. Karsten van Deurzen, Manager indirect procurement EMEA bij Actuant, moederorganisatie van Power-Packer: “Wij hadden op het laatst wel tien verschillende verpakkingsleveranciers, onvoldoende inzicht in onze voorraden, veel administratieve rompslomp en hoge indirecte kosten. De SmartScan van Bunzl resulteerde in een maatoplossing, met één leverancier voor al onze verpakkingen die ook verantwoordelijk is voor het voorraadbeheer. Met als eindresultaat dat de scan ons een kostenbesparing oplevert van meer dan 10 procent.”

Logistica 2015

De Logistica vindt plaats van 10 t/m 13 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens de beurs vertellen de adviseurs u graag over de SmartScan. Bunzl toont verder diverse innovatieve verpakkingsoplossingen, zoals de Panotec-machine (Box on Demand), de NextGen-stretchfolie en een nieuwe ATAG CV-ketelverpakking.