Jürgen Klopp verandert van club – maar niet van dienstauto

Voormalig coach Borussia Dortmund nieuwe trainer van Liverpool FC

• Jürgen Klopp nieuwe trainer van Liverpool FC
• Coach blijft merkambassadeur van Opel/Vauxhall

Breda, 14 oktober 2015 – Opel-ambassadeur Jürgen Klopp is gepresenteerd als nieuwe coach van voetbalclub Liverpool FC. Hij wisselt van job, maar niet van auto. Want de voetbaltrainer blijft ook in dienst van de Britse club aan als merkambassadeur van Opel/Vauxhall.

Liverpool was 18 keer nationaal kampioen en won acht Europese bekers, waarvan vijf in de UEFA Champions League en drie in de UEFA Europa League. Onder de leiding van Klopp wil Liverpool weer op topniveau spelen. Na zeven seizoenen als coach bij Mainz en Dortmund, is Liverpool zijn eerste buitenlandse werkgever.

“Ik kijk echt uit naar deze nieuwe uitdaging, want Liverpool is een heel bijzondere club voor mij. Ik had een veel langere pauze gepland, maar de gebeurtenissen van de laatste weken hebben me ertoe aangezet onmiddellijk de knoop door te hakken. Toen ging het allemaal zeer snel en vanaf nu ga ik er weer helemaal voor”, zegt Klopp over zijn nieuwe functie.

Nieuwe club, nieuwe spelers, nieuwe competitie, nieuwe taal en links leren rijden: het wordt even wennen allemaal. Eén ding verandert echter niet: de nieuwe coach blijft aan als internationale merkambassadeur van Opel. De aanpassing in Liverpool zal weinig problemen opleveren, want Opels zustermerk Vauxhall is de officiële UK Car Partner van de club. Vauxhall sponsort ook de nationale teams van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. In Nederland is Opel momenteel de hoofdsponsor van de Rotterdamse eredivisieclub Feyenoord.

“Wij zijn bijzonder blij dat onze merkambassadeur deze uitdagende taak heeft aanvaard. Dat hij nog steeds met zijn officiële bedrijfsauto, de Insignia, blijft rijden, stemt ons uiteraard bijzonder tevreden”, zegt Opel Group CEO Dr. Karl-Thomas Neumann over de transfer naar Engeland.

Jürgen Klopp is regelmatig te zien in tv-spots van Opel, ook in ons land in een eerdere spot voor de Insignia. In dienst van Liverpool verschijnt de trainer in de nieuwe spots in een gloednieuwe Astra, in de kleur rood: de huiskleur van de ‘Liverpool Reds’.