Internationale hit van Introdans voor het laatst te zien in Stadstheater Ar

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november is Introdans voor het laatst te zien met de voorstelling: Something Old, Something New die momenteel een grote hit is in binnen- én buitenland. Het Gouden Zwaan winnende gezelschap staat voor het laatst met deze voorstelling in Stadstheater Arnhem.

Ton Wiggers, algemeen directeur Introdans: “SOMETHING OLD SOMETHING NEW is zowel in binnen- als in het buitenland een groot succes en we zijn nog niet eens op de helft van de tournee. Twee weken geleden in Saarbrücken, Duitsland werden de dansers getrakteerd op een 10 minuten scanderend applaus en de komende voorstellingen in Duitsland en Zwitserland in december zijn al bijna uitverkocht. In november gaan we ook nog naar Rusland voor een optreden in Moskou. Introdans is de hoofdact tijdens een prestigieus dansfestival. Uiteraard kijken we er enorm naar uit om aankomend weekend op 6 en 7 november weer in ons huistheater in Arnhem te staan.”

Over de voorstelling
In ‘Something Old, Something New’ brengt Introdans een mooie mix van historisch belangwekkende en nieuwe creaties. ‘La Cathédrale Engloutie’ van JiΕ™í Kylián is een juweeltje, gedanst op een soundtrack van zeegeluiden en pianomuziek van Claude Debussy. Het roept gevoelens op van een romantisch, onvervuld verlangen. Nils Christe wordt vooral geroemd om zijn onnavolgbare muzikaliteit. Hij maakt zijn vijfentwintigste creatie voor Introdans. Sidi Larbi Cherkaoui liet zich inspireren door zijn ervaring met New York. Het leidde tot adembenemende dansscènes vol hoop en melancholie.

Kaarten zijn te koop via stadstheater-arnhem.nl