SPIE verbreedt kennis en competentie in de natte infrastructuur markt door overname Jansen Venneboer

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, maakt de acquisitie bekend van de Jansen Venneboer Groep op 31 december 2015. Met deze overname verbreedt SPIE Nederland zijn kennis en competentie in de markt van de natte infrastructuur.

Jansen Venneboer is een kennisintensief bedrijf gespecialiseerd in engineering, inspectie en onderhoudsmanagement. Het bedrijf heeft bijna honderd jaar ervaring in de productie, renovatie en het onderhoud van elektromechanische installaties, bruggen, waterkeringen en sluizen. Jansen Venneboer, gevestigd in het Overijsselse Wijhe, telt 96 medewerkers en genereerde een omzet van 17 miljoen euro in 2014.


“Jansen Venneboer heeft een uitstekende reputatie in nieuwbouw en onderhoud van bruggen, sluizen, dammen en andere natte infrastructuur”, zegt Lei Ummels, Algemeen Directeur SPIE Nederland. “Hun aanpak op het gebied van engineering getuigt van innovatieve durf en een hoog niveau van vakmanschap. Deze overname zorgt voor een goede geografische spreiding, waardoor we landelijk dekkend kunnen werken. Geïntegreerd binnen SPIE Nederland, waar reeds een gelijkaardige activiteit vanuit Sliedrecht wordt aangeboden, zijn we in staat gemeentelijke, provinciale en nationale overheden te ondersteunen in het beheer van hun infrastructuur.”

Lucien Perizonius, voormalig eigenaar Jansen Venneboer Groep, zegt: “De toetreding van Jansen Venneboer tot SPIE Nederland betekent een versterking van onze positie en biedt perspectief en continuïteit voor onze klanten en medewerkers. De kennis binnen ons bedrijf op het gebied van waterbouw sluit goed aan bij de reeds bestaande activiteiten van SPIE en zal een aanvulling zijn op haar dienstenaanbod. Verder zullen onze internationale activiteiten in de waterbouw, de VEVA en de CADO een impuls krijgen door het internationale netwerk van SPIE.”