Giro Experience Centre geopend op Papendal

Papendal heeft afgelopen donderdag tijdens een officiële kick-off in samenwerking met Giro Gelderland het Giro Experience Centre geopend in Arnhem. In aanloop naar de Giro d’Italia, één van de grootste wielerevenementen van de wereld die op vrijdag 6 mei start in Apeldoorn, kleurt Papendal roze. Er worden diverse activiteiten georganiseerd die geheel in het teken staan van de Giro d’Italia en die wielerliefhebbers de mogelijkheid geven om de wielersport op Papendal te beleven.


Giro Experience Centre

Het Giro Experience Centre kent een uitgebreid evenementenprogramma. Er vinden diverse activiteiten plaats die in het teken staan van de Giro, waaronder het Wielerweekend, het Papendal Bike Event en de WielerExperience. Iedereen, van jong tot oud en fanatiek sporter of niet, is welkom op Papendal om de magie van de wielersport te proeven. Een greep uit de evenementen op het Giro Experience Centre:

Wielercompetitie

Elke dinsdagavond in de maand april wordt er een wielercompetitie op Papendal gehouden in samenwerking met de Arnhemse wielervereniging RETO.

Giro Toertocht

Op zondag 1 mei wordt de Giro Gelderland Toertocht georganiseerd. Er wordt een mooie route uitgezet die deels over het parcours van de Giro gaat. De toertocht start vanaf Papendal.

Giro Kids Day tijdens het Papendal Bike Event

De Giro d’Italia sluit aan bij het Bike Event dat plaatsvindt op 7 en 8 mei. Het bezoeken van de start en finish in Arnhem is goed te combineren met een bezoek aan het fietsevenement op Papendal. Daarom wordt er gezorgd voor een directe busverbinding tussen het centrum van Arnhem en het sportcentrum. Voor kinderen wordt er op zaterdag 7 mei een speciale Giro Kids Day georganiseerd op Papendal. Basisschoolleerlingen uit de Provincie Gelderland kunnen deelnemen aan diverse fietsgerelateerde activiteiten en de BMX World Cup wedstrijden bezoeken.


Jochem Schellens, Directeur Papendal, over de samenwerking: ‘‘Papendal is als hart van de Nederlandse (top)sport altijd bezig om zich te verbinden aan bijzondere sportevenementen, wij zijn trots dat we Giro Gelderland kunnen ondersteunen in hun ambities. De samenwerking met de Provincie Gelderland en met de Gemeente Arnhem is ook bij dit evenement zeer waardevol.’’


Meer informatie over de activiteiten van het Giro Experience Centre is te vinden op www.papendal.nl.

Over de Giro

De Giro d’Italia is de jaarlijkse wielerronde door Italië en staat in Nederland ook wel bekend onder de naam Ronde van Italië. Het is de nummer twee wielerwedstrijd in de wereld en de uiteindelijke winnaar is drager van de roze trui. De Giro d’Italia 2016 start op vrijdag 6 mei in Apeldoorn. Na enkele etappes door Gelderland, waaronder door Arnhem en Nijmegen, gaat het peloton richting Italië. Meer informatie is te vinden op www.giroitalia.nl.