De Drijvende Teelteenheid winnaar van de Cleantech Battle 2016

Het team van De Drijvende Teelteenheid van Aventus heeft vanmiddag de Cleantech Battle 2016 gewonnen. Samen met ondernemer Het Bereik hebben zij sinds de kick-off in januari vele uren in de uitwerking van het idee gestopt.

Met hun drijvende productie eenheid voor teelt van bolgewassen en kiemplanten op water, wisten zij de jury te overtuigen het beste Cleantech idee van 2016 te hebben ontwikkeld. Haci, Rico, Hugo en Bertus (allen 18) ontvingen voor hun idee € 750,-, en natuurlijk de felbegeerde bokaal.

De jury, bestaande uit Carry Abbenhues (burgemeester Zutphen), Michiel Scheffer (gedeputeerde provincie Gelderland), Jan Emmerzaal (voorzitter Cleantech Center), Sebastiaan van ’t Erve (burgemeester Lochem) en Wilco van Rooien (oa poolreiziger), stond vandaag voor de zware taak de ultieme winnaar te kiezen uit de vijf halve finalisten van de Cleantech Battle 2016. “Het was wikken en wegen, overwegende de criteria die we aan de Battle stellen. Vooral het innovatieve karakter, maar ook de kansen op de markt om het idee te implementeren – op korte termijn – wogen zwaar in onze beoordeling,” aldus Jan Emmerzaal, voorzitter van de jury.

De Cleantech Battle is een initiatief van het Cleantech Center en is een gewaardeerd, vast onderdeel geworden in het congres Cleantech Tomorrow.
Foto: Rob Voss