Dura Vermeer en SPIE bouwen 380 kV-verbinding Doetinchem-Wesel

De Combinatie Dura Vermeer – SPIE DW380 realiseert voor TenneT het Nederlandse deel van de nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding Doetinchem-Wesel. De opdracht omvat het ontwerp en de realisatie van de werkwegen en fundaties en de montage van de geleiders.

Opdrachtgever TenneT koos voor de Combinatie vanwege een uitgekiende aanpak om de hoogspanningverbinding binnen een strak tijdschema te realiseren, waarbij veiligheid en respect voor de omgeving hoog in het vaandel staan.

De nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Doetinchem en de Duitse grens bestaat uit 54 innovatieve Wintrack-masten en is 22 kilometer lang. Wintrack is een nieuw concept voor hoogspanningslijnen, waarbij het innovatieve ontwerp voordelen biedt bij de landschappelijke inpassing van de hoogspanningslijnen.

De realisatie van het Nederlandse deel van de 380 kV-verbinding is voor TenneT nodig om optimaal te kunnen opereren in de Europese elektriciteitsmarkt, om de betrouwbaarheid van het net te kunnen waarborgen en om in de toekomst optimaal gebruik te kunnen maken van duurzame energie.

De werkzaamheden starten in april 2016. Het werk dient uiterlijk in maart 2018 te zijn opgeleverd.

De bouwcombinatie

Dura Vermeer is een landelijk opererend bouwconcern, dat tot de top van de Nederlandse bouwmarkt behoort. Het bedrijf is actief in de woningbouw, utiliteitsbouw, industriebouw en infrastructuur. SPIE Nederland is een dochteronderneming van de SPIE Groep, dé onafhankelijke Europese leider in multitechnische dienstverlening op de gebieden van energie en communicatie. SPIE is actief in de markten Smart city, e-fficient buildings, Energies en Industry services.