NLInvesteert: Nieuwe financiering in Achterhoek voor de groei van bedrijven

Om te investeren en te groeien, hebben ondernemers geld nodig. Maar traditionele geldverstrekkers zijn al jaren minder scheutig in het verstrekken van kapitaal. “Met name het MKB heeft hier last van. Zij ervaren dit als een rem op hun groei en ontwikkeling”, meent Vincent Verheij, sinds april directeur van NLInvesteert in de Achterhoek en Twente.

“Er is veel behoefte aan innovatieve vormen van financiering bij ondernemers. Wij stellen een kapitaalmix samen, die bestaat uit financiële dienstverleners, lokale overheden en informal investors. Zo versterken we traditionele bancaire oplossingen met gelden van andere partijen, die passen bij de ondernemer.” NLInvesteert, actief in vrijwel heel Nederland, is onafhankelijk en mobiliseert kapitaal en ervaring om ondernemers voort te helpen.

Co-financiering

NLInvesteert financiert met zowél publieke als private investeerders. Dit gebeurt door co-financiering. Dit is het stapelen van financieringen van banken, regionale overheid, kredietunies, crowdfunders en private investeerders. Onze stelregel is: Wat je bancair kan doen, doe dat bancair. Alles wat extra nodig is, organiseren wij in de markt. En nadat de financiering rond is, begeleiden we de ondernemer waar nodig en wenselijk.

Regionale betrokkenheid en goed rendement

Vincent Verheij is als directeur Achterhoek en Twente, gestart met deze lokale financiering via de NLInvesteert -organisatie . Hij is goed bekend in de regio en is al jaren werkzaam in Oost Nederland. Hij zet zich in voor financiering van bedrijven en het leggen van contacten met private investeerders. Verheij: “ Onze beleggers ontvangen een aantrekkelijk rendement op hun groeikapitaal en bovendien stimuleren zij de lokale economie en worden regionale netwerken versterkt. Dat noemen we ‘sociaal rendement’. Ik kom dan ook graag met beleggers en investeerders in contact.”

Persoonlijke inzet en direct contact

voor NLInvesteert groeit snel. Kracht is het leveren van toegevoegde waarde leveren aan het MKB. Bij bedrijfsfinanciering wordt ook de persoonlijke inzet, de ervaring en creatief ondernemerschap gewaardeerd. Meer informatie is te vinden op www.nlinvesteert.nl.