Startbijeenkomst Project 45+

Eline de Jong, John de Wolf en Wilma Volman aan het einde van de kick-off.

De Regionale Sociale Dienst de Liemers (RSD) heeft een startbijeenkomst gehouden voor het project 45+. Dit is een project waar 45-plussers actief aan de slag gaan om het netwerk te vergroten en zich nog beter te profileren op de arbeidsmarkt. Het doel is dat alle ruim 40 deelnemers werk vinden.


Boegbeeld doelgroep

Om deze ‘kick-off’ bijeenkomst bijzonder te maken, is het de RSD gelukt om oud-voetballer en inmiddels het boegbeeld/ambassadeur van deze doelgroep John de Wolf naar Zevenaar te halen.

John de Wolf heeft tijdens een interview van een uur verteld over zijn ervaringen met diverse werkgevers, over zijn bemiddeling bij diverse doelgroepen, waaronder ook jongeren, om hen te coachen in houding, gedrag en zelfvertrouwen.

Boodschap

De boodschap die hij uitdraagt is vooral: “Blijf trouw aan jezelf, doe waar je goed in bent, durf aangeboden werk aan te nemen ook al denk je dat het niets voor je zou zijn. Werk is belangrijker, dan bankzitten. Daarvoor moet je zelf in beweging komen, een ander doet het niet voor je. Je bent zelf verantwoordelijk.”

De deelnemers konden vragen stellen aan John de Wolf en er vonden goede en levendige discussies plaats.

Gesigneerde bal als start

Iedereen, ook John de Wolf, vond het een mooi begin van een intensief traject. Daarom heeft John de Wolf op verzoek van de RSD een bal gesigneerd en hebben de deelnemers zich geconformeerd aan het traject door ook de naam op de bal te zetten.

Oproep voor werkervaringsplekken

We hebben natuurlijk werk nodig, dus zit u als werkgever te springen om mensen met werkervaring, bent u bereid om deze actieve deelnemers die in een van de liemerse gemeente aan een baan te helpen? Neem dan contact op met het mevrouw Eline de Jong van het team jobhunting van de RSD.

Zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de RSD de Liemers (0316) 27 95 33.