Programma VOORSPEL, seizoensopening Musis & Stadstheater Arnhem bekend!

Met o.a. Nederlandse Reisopera, Toneelgroep Oostpool en het Nederlands Kamerkoor

Musis en Stadstheater Arnhem organiseren op zaterdag 3 september VOORSPEL: de feestelijke seizoensopening. Een gevarieerde muziek- en theateravond op verrassende plekken door het hele Stadstheater. De avond begint om 19:30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Behalve previews van het programma in het nieuwe seizoen, is ook de stad nauw betrokken bij deze seizoensopening. Gedurende deze avond kunnen aanwezigen profiteren van exclusieve aanbiedingen!

VOORSPEL is de feestelijke seizoensopening van Musis en Stadstheater Arnhem. Een gevarieerde muziek- en theateravond in festivalsfeer op verrassende plekken door het hele Stadstheater. “In de zomer hebben we prachtige namen aan de line-up toegevoegd. Nu mag ik het gehele programma bekendmaken. Met onder andere Toneelgroep Oostpool, het Nederlands Kamerkoor, DJ Chefs de Partie (Dagschotel), Introdans, Keesen&CO, de Nederlandse Reisopera en het Nederlands Blazersensemble kan Arnhem en omgeving proeven van het nieuwe seizoen.” aldus Femke Droog (programmamaker).

Podium van de stad
Maar deze avond behelst meer. Zo opent tijdens VOORSPEL onder andere het ‘Introdansmuseum’ in de vitrines van het Feniksfoyer, ingericht door Sjaak Hullekes en spreekt zakelijk directeur Sonsbeek Tati Vereecken-Suwarganda met bezoekers over Sonsbeek ’16: transACTION. En er is de opening van een foto-expositie, gecureerd door Eva Broekema Photography. Eva Broekema cureert dit seizoen de fotografie exposities op de eerste verdieping van het Stadstheater. De eerste kunstenaar die zij introduceert is: Sebastiaan Helbers. Last but not least kunnen bezoekers op afspraak speeddaten met wethouder Ine van Burgsteden.

Het programma start om 19:30 uur en bezoekers kunnen de hele avond inlopen. Tot ongeveer 00:00 uur gaan de voetjes van de vloer met de DJ Chefs de Partie (Dagschotel). Het gehele programma staat op de website.

Ook bij SONSBEEK ’16 transACTION
In het kader van de seizoensopening staat Stadstheater Arnhem met het StadstheaterLAB op SONSBEEK ’16 transACTION met previews van Orkater/De Nieuwkomers en de Diamantfabriek. Gratis entree.