Doesburg maakt een wens waar

DOESBURG – Onder het motto Doesburg maakt een wens waar wordt op woensdag 28 september in de Gasthuiskerk een feestelijke avond georganiseerd om aandacht te vragen voor stichting Make-A-Wish en om geld voor deze organisatie bijeen te brengen.

Make-A-Wish vervult wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar, die een levensbedreigende ziekte hebben en die zich -door het vervullen van hun allerliefste wens- weer even onbezorgd kind kunnen voelen. Onlangs werd bijvoorbeeld de wens van een elfjarig jongetje uit Doesburg vervuld: hij mocht een vliegtochtje maken in een politie-helicopter.

Hoogtepunt van de avond is de veiling van “kavels” die beschikbaar zijn gesteld door het Doesburgse bedrijfsleven en door particulieren. Het zijn niet alleen

(kunst-)voorwerpen die worden geveild, maar bijvoorbeeld ook: een boottocht op de IJssel, een schoonheidsbehandeling, een diner, een wijnproeverij en een luxe poetsbeurt voor de auto. Niemand minder dan burgemeester Loes van der Meijs zal optreden als veilingmeester en ook notaris Te Lindert heeft zijn medewerking toegezegd.

Het initiatief voor deze avond is genomen door Ineke van Elk, voormalig lid van de Doesburgse gemeenteraad en sinds kort vrijwilligster bij Make-A-Wish. Zij zegt: “We proberen er een succesvolle en feestelijke avond van te maken, met o.a. het optreden van de ‘Blue River Jazzband’ o.l.v. Robert Duis, zodat er ook nog een dansje kan worden gemaakt. Ik ben blij verrast door de geweldige medewerking die we van alle kanten hebben gekregen. Dankzij Zakelijk Ondernemers Netwerk Doesburg (ZON), de st. Samenwerkende Industrie Doesburg (SID) en de Rotary Club hebben we nu al meer dan 60 zeer aantrekkelijke kavels om te veilen”.

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.