DOE2016 GROOT SUCCES

Met ruim 200 bezoekers bewees het Duurzaam Ondernemen Event DOE2016 dat duurzaamheid volop leeft in ondernemend Veenendaal. Boeiende sprekers en een interessante beursvloer zijn de vaste waarden van DOE, met dit jaar als nieuw item het ‘Huis van de Toekomst’. In deze energieneutrale woning toonde een breed scala aan exposanten hun duurzame oplossingen en die varieerden van volledig circulaire tapijttegels en bakstenen tot levende, groene wanden en van energiezuinige ventilatiesystemen tot zonnepanelen en led-verlichting. Ook e-mobility was goed vertegenwoordigd, onder andere met de Waterstofauto van de TU Twente, elektrische fietsen en de WEpod.

In deze energieneutrale woning toonde een breed scala aan exposanten hun duurzame oplossingen en die varieerden van volledig circulaire tapijttegels en bakstenen tot levende, groene wanden en van energiezuinige ventilatiesystemen tot zonnepanelen en led-verlichting. Ook e-mobility was goed vertegenwoordigd, onder andere met de Waterstofauto van de TU Twente, elektrische fietsen en de WEpod.


Na het welkom door voorzitter Rob Stoffer startte dagvoorzitter Mari Carmen Oudendijk een paneldiscussie met 3 ondernemers en de demissionair wethouder van Veenendaal Nemina Kundic. Zij kreeg de oproep om nu met spoed werk te maken van het realiseren van de eerste twee energieneutrale woningen, als onderdeel van het streven naar een volledig energieneutraal Veenendaal in 2035.

Vervolgens deelde de eerste gastspreker Anne-Marie Rakhorst haar passie voor duurzaamheid. Last but not least nam de tweede spreker Arash Aazami op boeiende wijze het publiek mee in zijn denkbeelden over duurzaamheid en bijvoorbeeld het verdienmodel van energiemaatschappijen: ‘Zij kunnen aantoonbaar meer geld verdienen aan de verkoop van middelen om als gebruiker zelf duurzame energie op te wekken, dan door gas en stroom te leveren.’ Dat de fossiele brandstoffen opraken weten we allemaal, dus het is hoog tijd voor nieuwe oplossingen. ‘En dan moeten we niet alleen zoeken op de plaatsen waar het licht schijnt,’ gaf hij de zaal mee. Na het plenaire gedeelte werd de beursvloer druk bezocht, waar een breed scala aan ondernemers de nieuwste producten en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid toonden en uitlegden.

Een geslaagd evenement, zo klonk het overal: uitstekend georganiseerd, met een boeiende inhoud en met als toegift voor alle bezoekers het boek ‘Geld stuurt de wereld’ van Anne-Marie Rakhorst.