VNO-NCW content met uitbreiding ICE verbinding voor de regio

Bernard de Graaf en Marcel Hielkema, respectievelijk bestuurder mobiliteit en voorzitter van VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen, zijn blij met de uitbreiding van de dienstregeling van de internationale hogesnelheidstrein ICE. De nieuwe dienstregeling start aankomende zondag. Hierdoor zullen er dagelijks geen 6 maar 8 treinen Arnhem Centraal aandoen op hun reis van Amsterdam naar Frankfurt

Een aanwinst voor de regio, met het nieuw opgeleverde Arnhemse station. Voorzitter Hielkema geeft aan dat het voor de bedrijvigheid in de regio - of het nou gaat om het nieuwe World Food Centrum in Ede, de aansluiting met de Achterhoek en de Liemers of de kennisinstellingen - van groot belang is dat we onze internationale treinverbinding uitbreiden en verbeteren. Een snellere ICE verbinding met Duitsland en het Westland brengt onze regio met ruim een miljoen inwoners dichterbij deze gebieden.

Bernard de Graaf is daarnaast ook blij met de verdere grensoverschrijdende uitbreiding van de spoorverbindingen; vanaf 6 april zal de nieuwe internationale sprinter van en naar Düsseldorf 18 keer per dag rijden, met de Duitse ambitie om in 2019 een station in Elten te openen kan dit een boost geven aan de grensoverschrijdende samenwerking. Met de toenemende verkeersdrukte in onze regio kunnen alternatieve vervoerswijzen over het spoor een goed alternatief bieden.