Record aantal matches Beursvloer

Spreker Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolonely bleek een schot in de roos, afgelopen maandag. De zaal in Van der Valk Hotel Veenendaal barstte uit zijn voegen, zoals ook voorzitter Wim Werkman constateerde in zijn openingswoord. Hij gaf ook aan dat MVO natuurlijk niet beperkt moet blijven tot één dag in het jaar, maar vast onderdeel van de bedrijfsvoering dient te zijn. Dat geldt in ieder geval voor Tony’s Chocolonely, zo vertelde gastspreker Ynzo van Zanten.

Tony’s Chocolonely ontstond vanuit de diepe verontwaardiging over kinderen in Afrika die voor een paar honderd euro gekocht worden en vervolgens als slaaf op cacaoplantages moeten werken - in deze tijd welteverstaan.

Met passie, doorzettingsvermogen, inzet en vooral ook veel plezier op de werkplek is Tony’s Chocolonely in een paar jaar uitgegroeid tot de grootste speler op de Nederlandse markt. Een economisch succesverhaal dus, waar geboeid en geamuseerd naar geluisterd werd. Veel bezoekers noemden het een eerlijk verhaal, zonder bla-bla en vooral inspirerend. 

Vervolgens verhuisde het gezelschap naar de Beursvloer, die door burgemeester Wouter Kolff geopend werd met de bekende gongslag. Er werd direct druk gehandeld tussen organisaties en bedrijven. Geholpen door de Hoekmannen en -vrouwen werden de matches op papier gezet, door ’runners’ naar de notaris gebracht, ingeschreven en beloond met een kleurige Wuppie. Spreekstalmeester Jos Schilte hield de vaart erin en al snel groeide de populatie Wuppies op alle schouders.

Na anderhalf uur koortsachtig handelen sloeg organisatrice Reggy Broekhuijse om half 3 weer op de gong en bleek dat er maar liefst 164 matches waren gemaakt. Verenigingen en maatschappelijke organisaties worden de komende tijd geholpen door bedrijven en organisaties met adviezen, materialen, helpende handen, kennis en kunde. Zij stellen daar tegenprestaties tegenover zoals naamsbekendheid of het bijwonen van een activiteit.

Bij vertrek kregen de bezoekers allemaasl twee dikke repen Tony’s Chocolonely mee en alle vrijwilligers die geholpen hadden. waaronder een aantal leerlingen van het Perron, kregen een zakje koekjes van de Bombardon. Klik HIER voor alle foto’s van dit geslaagde evenement dat voor de derde keer op rij ondersteund werd door de BKV.