PCI Nederland neemt Bouman KantoorTotaal over

PCI groeit naar 300 medewerkers

Digitale werkplekspecialist?PCI Nederland?heeft Bouman KantoorTotaal overgenomen. Met de overname groeit PCI naar het indrukwekkende totaal van 300 medewerkers en 25.000 machines.

Bouman KantoorTotaal is een totaalspecialist op het gebied van kantoorartikelen, kantoor- en projectmeubilair, kantoorapparatuur en documentsystemen, facilitaire producten en relatiegeschenken voor kantoren, scholen en instellingen. Het bedrijf heeft shops en showrooms in Goes, Middelharnis, Roosendaal, Terneuzen, Veenendaal en Vlissingen. Bouman is marktleider in Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden en heeft zeven vestigingen, verspreid over het land.

Een bron van kennis
“De diensten en expertise van Bouman vormen een mooie aanvulling op ons eigen portfolio,” zegt Bas Kamphuis, eigenaar van PCI Nederland. “Het bedrijf heeft een mooie, klantgerichte cultuur. De kennis van de gespecialiseerde medewerkers wordt voortdurend actueel gehouden met cursussen, vakliteratuur en beursbezoeken, zodat zij altijd op de hoogte zijn van de laatste marktontwikkelingen en innovaties die relevant zijn voor hun klanten. We heten de 40 medewerkers van Bouman van harte welkom bij PCI Nederland en vertrouwen erop dat zij zich snel thuis zullen voelen bij ons.”

Een zorgvuldig traject
PCI Nederland gaat bij de integratie zorgvuldig te werk en neemt er ruim de tijd voor. Kamphuis: “Eerst realiseren we een sterk fundament en gaan we onze onderlinge processen afstemmen. Zo kunnen we rekening houden met alle kleine details en uiteindelijk zorgen voor een goede integratie van onze nieuwe medewerkers in de organisatie.” Bouman KantoorTotaal zal in ieder geval gedurende 2017 nog onder eigen naam blijven opereren.

De werkplek is paars
De overname volgt op recente overnames van PCI van onder meer CB Groep, Dantuma en Leferink Document Works. “We worden niet alleen groter, maar groeien ook in de breedte,” stelt Kamphuis. “Waar we oorspronkelijk voornamelijk printers bij klanten plaatsten, hebben we ons inmiddels ontwikkeld tot dé werkplekspecialist van Nederland, die ieder facet van de werkplek kan faciliteren. We bekleden daarmee een unieke positie op de Nederlandse markt, dankzij de combinatie van cloud, werkplekautomatisering, documentmanagement, printoplossingen en ons bijzondere financieringsmodel. De Nederlandse werkplekken kleuren paars.”