Voorbeeldbedrijf Oskam opent haar deuren met bedrijfsbezoek


Op woensdagmiddag 7 juni wordt een bedrijfsbezoek georganiseerd op het voorbeeldbedrijf van Oskam in Leusden. De familie Oskam is één van de drie deelnemers aan het project Voorbeeldbedrijven Energieneutrale Melkveehouderij in Utrecht. Melkveehouders, erfbetreders en andere geïnteresseerden uit de provincie Utrecht zijn van 12.30-17.00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen op het voorbeeldbedrijf en meer kennis en inspiratie op te doen over de mogelijkheden om energie te besparen of op te wekken.

Na een korte inloop opent gedeputeerde Mirjam Maasdam van de provincie Utrecht om 13.00 uur de middag samen met Joris Hogenboom, voorzitter van de Stuurgroep Energieneutrale Melkveehouderij. Jan en Lisanne Oskam presenteren vervolgens hun plannen op het gebied van energie- en dieselbesparing en geven de bezoekers een rondleiding over het bedrijf. Zij nemen de bezoekers mee bij de eerste maatregelen die op het melkveebedrijf genomen gaan worden om het energieverbruik te reduceren.

Energiemarkt
Naast de rondleiding is er ook een energiemarkt, waarop onder meer erfbetreders van Oskam in gesprek gaan met bezoekers over hun activiteiten op het voorbeeldbedrijf en de mogelijkheden om met energiebesparing en-/of energieopwekking aan de slag te gaan. Zo zijn onder andere Lely Bunschoten, E.Pater Installatietechniek, Agrarisch Handels- en Adviesbureau Wijsman, CLM, Royal Bel Leerdammer, PPP-Agro Advies, Agro-NRG Zonnepanelen, Gebiedscoöperatie O-gen, Rabobank Gelderse Vallei, Mueller en Loohuis Agroneutraal op deze middag aanwezig.

Aanmelden
Het bedrijfsbezoek vindt plaats op 7 juni van 12.30-17.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via dit formulier (of www.lami.nl). De locatie is op het voorbeeldbedrijf van familie Oskam, Heetvelderweg 1 in Leusden.
Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht

Het project Voorbeeldbedrijven, uitgevoerd door Projecten LTO Noord, is icoonproject binnen het traject Energieneutrale Melkveehouderij. De inzet is dat de melkveesector in 2020 een kwart van de elektra verbruikt van 2014. De rest is bespaard of door de sector zelf duurzaam opgewekt. De voorbeeldbedrijven laten in dit project zien wat in de praktijk mogelijk is op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie. Het project wordt gefinancierd door de provincie Utrecht en LTO Noord Fondsen. Bekijk www.lami.nl voor meer informatie over het project.

Dit project maakt deel uit van de Agenda Vitaal Platteland. De provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen en programmabureau Utrecht-West werken samen aan een krachtig en vitaal landelijk gebied. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen.