Hotel Haarhuis opent Introdans-kamer

Hotel Haarhuis heeft een nieuwe themakamer geopend. Na kamers met Burgers’Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum is er nu ook een Introdans-kamer

De kamer is op 24 mei geopend door Arjen de Vries, directeur van Hotel Haarhuis en Ton Wiggers, medeoprichter en algemeen directeur van Introdans. Ontwerper Sjaak Hullekes werd gevraagd om de inrichting voor zijn rekening te nemen. In lijn van de wensen die de dansers van Introdans prefereren tijdens hun internationale tournees, koos Hullekes voor een kamer die rust en design uitstraalt. Hierbij voelt de gast zich snel op zijn gemak en kan deze zich optimaal ontspannen, of optimaal voorbereiden op een voorstelling. Bijzondere details zijn de vloer die is gelegd in een visgraatmotief, de design meubelen en een spiegelwand met een dans-barre aan de muur. Deze houten leuning is identiek aan die in de studio’s van Introdans waaraan de dansers iedere dag hun ballettraining uitvoeren. Aan het interieur van de kamer zijn ook een paar bijzondere boeken toegevoegd en de kunst aan de wand zijn campagnebeelden van tournees.

De keuze voor Introdans was voor Hotel Haarhuis vanzelfsprekend. Arjen de Vries zegt hierover: “Onze beider roots zijn stevig verankerd in Arnhem. En we zijn bijna buren. Met Introdans voegen we een nieuw, creatief element aan één van de kamers toe, waarbij onze gasten aangenaam verrast zullen worden door de luxe uitstraling. Daar ben ik heel trots op.”

Eerder werkten Hotel Haarhuis en Introdans samen. Roel Voorinholt, artisitiek directeur van Introdans: “Bij de voorbereiding van onze jubileumvoorstelling TUTTI moesten wij in 2016 een internationale groep musici langdurig in Arnhem huisvesten. Deze groep verbleef wekenlang in het hotel. Deze samenwerking beviel ons goed en we zijn verder in gesprek gegaan om te kijken wat we nog meer samen konden ontwikkelen. Het is inspirerend om te zien dat de samenwerking tussen onze twee Arnhemse bedrijven zo organisch is gegroeid.”