Rensa is uitgeroepen tot Vitaalste Bedrijf Gelderland

Pieter van den Hoogenband reikt prijs uit voor duurzame inzetbaarheid

Technisch Handelsbureau Rensa uit Didam is dit jaar het Vitaalste Bedrijf van Gelderland. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs donderdag aan directeur Dennis Heijink. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

Rensa liet andere genomineerden, Volvo Cars en cv-ketelfabrikant ATAG Verwarming, achter zich. De winnaar begon in 1953 als leverancier van olie- en kolenkachels, maar tegenwoordig is Rensa een technische groothandel op het gebied van verwarming en ventilatie.

Fun-factor
Het grote geheim is de ’fun-factor’, stelt hr-adviseur Annemarijn Kuipers. “Vitaliteit is een onderwerp dat je niet met een belerend of betuttelend vingertje moet opleggen”, legt ze uit. “We willen het op een leuke manier onder de aandacht brengen.” Op die manier wist Rensa de afgelopen twee jaar het grootste deel van de ruim vierhonderd medewerkers actiever te maken.
In 2013 werd het project Rensa Vitaal opgezet, nadat uit een onderzoek onder medewerkers was gebleken dat het onderwerp vitaliteit op de werkvloer niet voldoende aandacht kreeg. Aan de hand van de thema’s beweging, voeding en mentaal fit werden diverse activiteiten en initiatieven ontplooid.

Doppers en mindfullness
“We proberen deze onderwerpen op allerlei manieren uit te rollen”, vertelt Kuipers. “We hebben informatiebladen verspreid met leuke weetjes, tips en recepten, maar hebben ook bijvoorbeeld doppers verstrekt om het drinken van water te bevorderen.” Daarnaast organiseert het bedrijf vrijwel maandelijks workshops, bijvoorbeeld over mindfulness, mountainbiken of gezonde lunches. “Iedereen kan op zijn eigen manier, moment en onderwerp aanhaken.’
Pieter van den Hoogenband bracht Rensa donderdag een verrassingsbezoek. De Gelderse winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt 23 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Zalsman uit Zwolle, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

Over Het Vitaalste Bedrijf
De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers