Zilveren Haring voor Arris Hardeman

‘Een ondernemer met een vooruitziende blik en een groot sociaal maatschappelijk hart,’ zo omschreef de voorzitter van de Bedrijvenkring Veenendaal (BKV) Wim Werkman de winnaar van de Zilveren Haring 2017: Arris Hardeman

Deze ondernemer transformeerde 15 jaar geleden de boerderij van zijn vader tot zorgboerderij De Eekhoeve en voegde daar een Landwinkel en het Theehuis Kees & Sien aan toe. Op de Eekhoeve zorgen inmiddels 20 vaste medewerkers, 10 oproepkrachten en 50 vrijwilligers ervoor dat 100 mensen met een beperking wekelijks voor een leuke dagbesteding terecht kunnen.

Samenwerken
Het samenwerken zit in het DNA van Arris Hardeman, zoals ook blijkt uit het feit dat hij actief is in de Coöperatie Boer & Zorg en de grondlegger is van de Coöperatie Landwinkels. Met visie, durf, doorzettingsvermogen en maatschappelijke betrokkenheid heeft hij kans gezien De Eekhoeve, De Landwinkel en het Theehuis Kees & Sien succesvol op de kaart te zetten.

Compleet verrast
Het was ook dit jaar gelukt tot op het laatst geheim te houden wie de Zilveren Haring zou krijgen. De beoogde winnaar was met een smoes naar restaurant Vendel gelokt. Pas na een aantal zinnen werd hem duidelijk dat het verhaal van Wim Werkman over hem ging. Een tweede verrassing volgde toen bleek dat de hele familie aanwezig was en er zelfs aan gedacht had om een jasje mee te nemen, waar de Zilveren Haring opgespeld kon worden. Arris zei in een reactie zich vereerd te voelen maar tevens dat hij de resultaten zeker niet alleen bereikt had, maar vooral samen met zijn team en familieleden. Inmiddels heeft hij het bedrijf overgedragen aan de volgende generatie, hoewel hij op de achtergrond natuurlijk nog wel meedenkt.

Heerlijke Nieuwe Haring
BKV-bestuurslid Gerard Heuvelman speldde hem, onder waarderend applaus van de meer dan 200 aanwezigen, de Zilveren Haring op tijdens de Haringparty van de BKV. Na de Zilveren Haring was het de beurt aan de Nieuwe Haring, die gretig aftrek vond op het zonovergoten terras van restaurant Vendel.

Eerste vaatje Haring
Al eerder die middag waren De Heeren van de Vis nog even in het zonnetje gezet vanwege het veroveren van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vorige week, waarvan de opbrengst naar de Stichting Make-A-Wish gaat.

Energiemanager
Verder kondigde voorzitter Wim Werkman aan dat er op 6 juli a.s. een Energieconvenant getekend gaat worden met de gemeente Veenendaal en dat er op kosten van het bedrijfsleven per 1 juli een Energiemanager aan de slag gaat: Laurens Wiersma. Hij zal het aanspreekpunt worden voor bedrijven en ze adviseren over de mogelijkheden tot energiebesparing. Hierover volgt binnenkort meer informatie.