Hizi Hair uit Nieuwegein winnaar Kapper Keten Award Utrecht

Het beste kapsel in gezellige sfeer met goede koffie levert keten kapsalon klant award op.

Gisteravond zijn de winnaars van de Kapper Keten Awards 2017 door reviewplatform Opiness bekendgemaakt. Acht kapper keten vestigingen mogen de klant waardering nu aan de muur hangen in hun salon omdat zij de beste klantreviews hebben ontvangen. Uit de review analyse van de winnaars blijkt dat naast het leveren van een goed eindproduct, ofwel het perfecte kapsel, een luisterend oor, gezellige sfeer en goede koffie bepalend zijn voor de hoge rapportcijfers.

Beeld: Angelique Westerbeek en Denise van Dam

Net als 2016 blijkt ook dit jaar dat de winnaars uitblinken in het goed luisteren naar de klanten. De kapper levert geen kapsel maar zelfvertrouwen, dus het resultaat is van groot belang. Door persoonlijke aandacht krijgt de kapper de wensen beter in kaart en kan daardoor een beter eindproduct leveren. De kapper wordt hierdoor als meer deskundig beoordeeld.

Een praatje en een geintje
Opvallend was ook dat bij meerdere winnaars het woord ‘gezellig’ veelvuldig werd gebruikt De sfeer in de salon levert een belangrijke bijdrage aan de overall klanttevredenheid. Een praatje, een geintje, een goede onderlinge verhouding van het team zorgen voor een goede sfeer en deze werkt door op de individuele beleving van de klant in de stoel.

Koffie, frisdrank of een biertje
Ook echt goede koffie wordt gewaardeerd. En het schenken van een frisdrankje of een biertje, afhankelijk van de tijd van de dag, draagt bij aan het gevoel dat het gezellig en leuk is bij de kapper.

Linda Schulte van Opiness: “Uit de reviews blijkt dat klanten van een kapper zich in eerste instantie in deskundige kappershanden willen begeven, als dan ook de sfeer goed is en men krijgt echt lekkere koffie of een koud drankje aangeboden dan wordt aan alle voorwaarden voldaan om zeer hoge reviews te geven.”

De 2017 winnaars

Award Gewonnen door eindcijfer
Winnaar Noord-Holland Cosmo Hairstyling - Purmerend 9,3
Winnaar Overijssel Het Schaartje Haarle 9,5
Winnaar Gelderland The Barberstation Arnhem 9,4
Winnaar Flevoland Hizi Hair Lelystad - Lelystad 9,5
Winnaar Utrecht Hizi Hair Nieuwegein 9,4
Winnaar Zuid-Holland Martinhair Scheveningen (Keizerstraat) 9,5
Winnaar Noord-Brabant Arena Kappers Eindhoven 9,5
Winnaar Limburg Traditions Kappers - Weert 9,6
Beste Keten The Barberstation 9,3

De kapper Keten awards is en initiatief van de Vote Company in samenwerking met Opiness. Morpho Dutch Hair professionals met de merken artego en newgen was sponsor van het event, tevens zijn Secret View, de Kapper en Barberbooking betrokken.