MKB Accountants: pragmatisch, eerlijk en ondernemend

“Wij houden van een klantrelatie waarbij het van 2 kanten komt”

Waarom zoveel ondernemers kiezen voor MKB Accountants uit Veenendaal? Oprichter Geert Dreschler en Henrique Stunnenberg, de accountants van het kantoor, zijn er snel over uit: “We houden van hard werken, maar nemen onszelf niet te serieus. Onze drive is samen met de ondernemer zijn droom realiseren. Dat doen we op basis van ons vak in combinatie met een actieve, ongedwongen klantrelatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen.”

MKB Accountants is een accountantskantoor voor bedrijven in het MKB. Voor zzp’ers, starters en bedrijven van bijvoorbeeld vijftig man personeel. Geert: “We kiezen bewust voor het MKB omdat we samen met de ondernemer ondernemen, het leukst vinden. Op dat vlak kunnen we echt iets toevoegen.” Afgelopen mei vierde het bedrijf zijn 12,5-jarig bestaan. Gestart op een zolderkamer, heeft het accountantskantoor nu een team van twintig medewerkers. Een groei van 25 procent per jaar. En groeien was niet eens de droom waar het ooit mee begon. Dat was en is de lol van het ondernemen en ondernemers verder brengen met hun bedrijf.


Noemen de klanten van MKB Accountants het kantoor pragmatisch, recht door zee, eerlijk en ondernemend, de dienstverlening van het kantoor rust volgens Geert en Henrique op drie pijlers die elkaar versterken.

“We kiezen bewust voor het MKB omdat we samen met de ondernemer ondernemen, het leukst vinden”


Onbezorgd ondernemen
De eerste pijler van MKB Accountants is ‘onbezorgd ondernemen’. Geert: “Ondernemen begint met een administratie die op orde is, en die je laat beschikken over realtime cijfers waarop je plannen kunt maken en kunt bijsturen op marktontwikkelingen. Daar zorgen wij voor. Dat is niet schokkend of onderscheidend, maar we doen het wel volgens de kwaliteitsnormen die je van een accountant mag verwachten. Henrique: “We zijn echt niet bezig met rocket science, maar ik kom vaak genoeg bij nieuwe klanten die de boekhoudtips die ik ze geef, voor het eerst horen. Daarnaast wijzen we onze klanten op knelpunten, bijvoorbeeld wanneer actuele cijfers voorspellen dat er een financieel tekort zit aan te komen. En, we brengen klanten op te hoogte als we kansen zien, zoals subsidies, innovatie en overnames.

Actief betrokken
De tweede pijler van de dienstverlening van MKB Accountants is ‘actief betrokken’. Henrique: “We hoeven echt niet alles van onze klanten te weten, maar we zijn wel nieuwsgierig naar wat ze gaan doen. Als een ondernemer vertelt dat hij een vrachtwagen heeft gekocht en betaald uit eigen middelen, had ik dat graag eerder willen weten. Misschien was in zijn situatie leasen of financieren beter geweest. Wij houden van een klantrelatie waarbij het van twee kanten komt.” “Dat is ook de enige manier”, voegt Geert eraan toe, “waarop we onze rol als trusted advisor optimaal kunnen vervullen.” Tegelijkertijd geeft Geert toe dat hij een beetje een hekel heeft aan het woord ‘adviseur’. Wanneer je actief betrokken bent bij je klanten, dan adviseer je niet puur in het belang van de klant. Ik vind dat je als ondernemer en als accountant namelijk ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebt. Als een ondernemer naar de bank gaat voor een financiering, moeten de cijfers wel betrouwbaar zijn.”

“We hoeven echt niet alles van onze klanten te weten, maar we zijn wel nieuwsgierig”

Samen winnen
De derde pijler van MKB Accountants is ‘samen winnen’. Geert: “Elke ondernemer heeft een droom, een doel dat hij wil verwezenlijken. Of dat nu vrijheid is, de beste of de grootste worden, of een eigen bedrijfspand, dat maakt niet uit. Wij willen met onze klanten hun doelen verwezenlijken. Als wij een ondernemer kunnen helpen winnen, dan winnen wij ook.” Henrique: “Een nieuwe klant die net begonnen is met zijn bedrijf, en je elke week op de hoogte houdt. Dat hoeft natuurlijk niet, maar als dat gebeurt, geniet ik daarvan. Die informatie sla ik op, en als ik onderweg, bij andere klanten of in het weekend iets tegenkom wat hij goed kan gebruiken, zoals marktinformatie, een leverancier of een mogelijke nieuwe klant, dan geef ik dat weer terug. Samen bereik je veel meer.”

“Als een ondernemer naar de bank gaat, moeten de cijfers wel betrouwbaar zijn”

De 2 andere labels van MKB Accountants

MKB Accountants voert daarnaast 2 labels met gespecialiseerde dienstverlening:
*ZZP-Next, de accountant voor zzp’ers
* MKB salarisadviseurs, met een complete dienstverlening op salarisadministratie, personeelsadministratie, en advies op het gebied van personeel & organisatie

Sinds kort maakt Marco van Brummelen AA RB deel uit van team van MKB Accountants. Met zijn jarenlange ervaring in de accountancy en fiscaliteit is hij een welkome uitbreiding voor ons kantoor, waarbij bedrijfsopvolging en estate planning zijn bijzondere aandacht hebben.

Collega’s gezocht
Heb jij ervaring of interesse in accountancy en een HBO werk- en denkniveau? Daag MKB Accountants uit! Vertel waarom het voor hen een gemiste kans is dat jij er nog niet werkt. Eenmaal aangenomen, is er op het gebied van ontwikkeling en opleiding heel veel mogelijk. Stuur je cv en motivatiebrief naar [email protected] Heb je vragen? Bel 0318 519 003.

MKB Accountants Veenendaal BV
Vendelier 5, Veenendaal
0318 519 003
www.mkbaccountants.nl