Inzicht en overzicht met de ERP-business solutions van Logres

“Het maakt niet uit welke naam we onze ERP-systemen geven”, vertelt Dianne Wagtho, directeur van Logres Business Solutions. “Wij willen onze klanten in de groothandel, procesindustrie, project engineering en service gewoon goed helpen.” Het landelijk opererende ICT-bedrijf uit Barneveld is leverancier van de internationaal bewezen ERP-systemen SAP Business One en Unit4 Multivers Extended.

‘Connectivity tussen webshop en ERP-systeem scheelt veel dubbel werk’

Logres Business Solutions, opgericht in 1993, is meegegroeid met de ontwikkelingen in zowel de software-applicaties die het bedrijf biedt, als de branches waarin het actief is. Dankzij de jarenlange kennis en ervaring met het leveren, inrichten en optimaliseren van ERP-systemen, is Logres in staat administratieve, financiële en logistieke processen van haar opdrachtgevers naadloos te vertalen in helder inzicht en overzicht. “Inleven in de wereld van de klant, weten wat hem bezighoudt, dat vinden wij heel belangrijk. Vandaar onze sterke focus op een aantal branches. Elke branche heeft immers zijn eigen uitdagingen. Voor de foodindustrie zijn kwaliteitscontrole, tracebility, productieplanning en co-producten bijvoorbeeld belangrijke accenten.”

De juiste keuze maken
“Bedrijven kiezen een ERP-systeem voor zeven tot tien jaar en langer. Dat betekent dat we met de klant de juiste keuzes moeten maken. Wat heeft het bedrijf nodig? Welke software applicatie past daar het beste bij? Waar wil het bedrijf staan over vijf tot tien jaar? Stuk voor stuk vragen waarbij het antwoord bepalend is voor de keuze en implementatie van het ERP-systeem.”

‘Elke branche heeft zijn eigen uitdagingen. Vandaar onze sterke focus’

Internationalisering en connectivity
Redenen voor de overstap naar een robuuster, stabieler en flexibeler ERP-systeem zijn onder meer groei van de onderneming, verouderde software, maar ook een procesverandering. “Bijvoorbeeld een groothandel die ook wil gaan produceren. Daarnaast zien we dat er door toenemende internationalisering steeds meer vraag is naar verschillende talen en toetsing van financiële processen aan de wetten van het vestigingsland. Verder is connectivity tussen verschillende softwareprogramma’s een belangrijke argument om voor een van onze ERP-applicaties te kiezen. Bijvoorbeeld bij uitbreiding met een webshop. Vanuit het ERP-systeem worden de data aangeleverd aan de webshopapplicatie en andersom. Dat scheelt veel dubbel werk.”

‘Voor de foodindustrie zijn kwaliteitscontrole, tracebility en productieplanning belangrijke accenten’

Alle expertise en helpdesk onder één dak
Een ERP-systeem is bedoeld als slimme tool die bedrijven in staat stelt de productiviteit te maximaliseren, kosten te beheersen en optimaal te voldoen aan klantwensen. Maar als het ERP-systeem niet meer past, wordt het een blok aan het been. Met de ERP-business solutions van Logres, uitgevoerd door een multidisciplinaire team van consultants, ontwikkelaars en een helpdesk onder één dak, kunnen bedrijven erop vertrouwen dat het met de efficiency weer goed komt én blijft.

Logres Business Solutions
Thorbeckelaan 16, Barneveld
0342 421 500
www.logres.nl