Kick off ’Athlete Friendly Education Centre’

Internationale bekroning van samenwerking Rivers International School Arnhem en FSG Academy (Apeldoorn)

De World Academy of Sport heeft Rivers International School Arnhem dankzij de samenwerking met FSG Academy (Apeldoorn) uitgeroepen tot ’Athlete Friendly Education Centre’. Slechts twee andere scholen in Europa mogen dit label dragen. Wereldwijd zijn dit er twaalf. Gisteren werd het bijzondere certificaat overhandigd.

Voetbalkeeper Ilja Lebedev (16) uit Rusland zal sporten, wonen en leren aan het Athlete Friendly Education Centre in Gelderland


Topsport combineren met internationale opleiding
Jongeren tussen 16 en 19 jaar kunnen vanaf 1 september in Gelderland topsport en een internationaal gerenommeerde opleiding combineren, dankzij de samenwerking van Rivers International School Arnhem en FSG Academy. Het gaat om het zogenaamd IB (Internationaal Baccalaureate) diploma-programma dat jongeren klaarstoomt voor een hoogwaardige vervolgstudie wereldwijd.

Bijzonder is dat dit in drie jaar in plaats van de gebruikelijke twee jaar kan, waardoor de leerling-sporter alle ruimte krijgt om tijdens de opleiding te trainen en aan (internationale) wedstrijden mee te doen.
Rivers International School verzorgt het volledige IB-programma. FSG Academy zorgt voor de huisvesting en uitgebreide sportmogelijkheden. Op de FSG Campus heeft de leerling-atleet alles ter beschikking wat hij/zij nodig heeft: sport, educatie, (para-) medische begeleiding, sociaal leven en wonen. De opleiding, die in september zal starten, biedt de komende vier jaar aan maximaal 280 leerlingen onderdak.

Rivers International School Arnhem biedt opvang en onderwijs aan kinderen van 2 tot 18 jaar. Het gebouw huisvest een basisschool (primary), een middelbare school (secondary) en kinderdagopvang (preschool). FSG Academy in Apeldoorn is een nieuwe organisatie die voor (jonge) nationale en internationale student-atleten een optimaal klimaat creëert. Ze kunnen topsport bedrijven en studeren en hebben de mogelijkheid om op de campus te wonen.