DCVALLEY betrekt kantoor op ICT Campus

Vlnr: Bas van Hardeveld (Jaq. van Hardeveld), Robbert van Hal (CMC bedrijfsmakelaars), Mignon van Holten (VONK360), Vincent Wammes (DCVALLEY), Klaasjan van der Maas (Unica Fastcom), Gerard Heuvelman (Stichts Beheer van 1952) en Deniz Arslan (DCVALLEY)

Duurzaam datacenter neemt VONK360 als uitvalsbasis

DCVALLEY ontwikkelt een state-of-the-art datacenter op de grens van Ede en Veenendaal. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de bouw in volle gang. Het wordt het grootste en meest duurzame datacenter in de regio. Ondertussen hebben Deniz Arslan (Commercieel Manager) en Vincent Wammes (Managing Director) hun plek gevonden in het hart van de Vallei: VONK360, waar ICT-ondernemers, startups en studenten elkaar ontmoeten.

DCVALLEY is een initiatief van en voor de regio. Het zijn dan ook lokale ondernemers die de tijdelijke kantoorruimte mogelijk maken. De inrichting komt voor rekening van Jac. Van Hardeveld en CMC bedrijfsmakelaars bemiddelde. Deniz: “We zijn blij met de lokale samenwerkingen en zetten deze koers voort in de toekomst.” Gerard Heuvelman, één van de initiatiefnemers, laat ook weten blij te zijn met de gekozen locatie.

Kennis delen
“Ontmoeten en inspireren staan centraal op deze werkplek”, zegt Deniz bij de opening. “We willen substantieel bijdragen aan deze regio. Niet alleen door een hypermodern en duurzaam datacenter te faciliteren, maar ook door kennis te delen en andere ondernemers mee te nemen in onze toekomstvisie rondom IT.” DCVALLEY betrok het kantoor op maandag 17 juli.

ICT campus bruist
Mignon van Holten, beheerder van de locatie VONK360 is blij met de nieuwe aanwas. “Het bruist hier op de ICT Campus. Zet een aantal ondernemers bij elkaar en er ontstaat iets moois. Dat zien we ook hier. De kennis en ervaring van DCVALLEY is een verrijking in ons netwerk.” VONK360 is de thuisbasis van ICT-netwerk ICT Valley. Er zijn maandelijks evenementen en masterclasses, studenten werken er aan opdrachten uit het bedrijfsleven en er zijn flexibele plekken voor startups. Deniz: “Dit past bij onze visie. We zien het datacenter als een kans voor ondernemers om samen te werken met regionale partners.”

Over DCVALLEY
DCVALLEY bouwt een state-of-the-art, duurzaam datacenter centraal in Nederland op bedrijventerrein BTA12 tussen Veenendaal en Ede. DCVALLEY wordt geopend in 2018 en zal een actieve rol spelen om de regio te versterken en mee te nemen in de energietransitie. Zo gebruikt DCVALLEY alleen stroom van hernieuwbare energiebronnen en de lokale warmte koude opslag als primaire bron voor koeling, terwijl het restwarmte terug levert aan een warmtenet. Het TIER III datacenter biedt hoogwaardige carrier-neutrale colocatie diensten. DCVALLEY biedt uitsluitend datacenter ruimte aan, zodat er een open en neutrale marktplaats voor aanbieders van connectiviteit en managed services ontstaat. DCVALLEY richt zich op organisaties die maximale beschikbaarheid, connectiviteit, duurzaamheid, beveiliging en klantgerichtheid wensen. Zowel regionaal, landelijk als internationaal.
Meer informatie: www.dcvalley.com