Allego maakt snelladen mogelijk bij Frankfurt International Airport

Vandaag opent Allego de eerste snellaadlocatie bij Frankfurt International Airport. De vier snelladers zijn geplaatst op en in samenwerking met het ‘business village’ Gateway Gardens, gelegen vlak naast de luchthaven en het belangrijke knooppunt van de snelwegen A3 en A5. Naast het realiseren van de laadinfrastructuur en –oplossingen, is Allego ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud.

Drie van de vier snelladers zijn gerealiseerd als onderdeel van het SLAM-project en ondersteunen de CCS-standaard. Het doel van dit project is het bouwen van een sterk snellaadnetwerk in Duitsland en wordt gesubsidieerd door de Duitse overheid. Daarnaast heeft Allego een vierde lader geplaatst: een drievoudige snellader, ook wel een Triple Charger genoemd. Aanvullend op de snelladers van het SLAM-project, faciliteert de Triple Charger de e-rijder in de standaard CHAdeMO en 43kW AC snelladen. Hierdoor is het mogelijk om met ieder elektrisch voertuig, ongeacht de snellaadtechnologie, gebruik te maken van de snellaadlocatie. Bovendien is de locatie op technisch gebied klaar voor high power charging, waardoor de volgende generatie elektrische voertuigen hier ook kan laden.

“De luchthaven van Frankfurt is een van de belangrijkste hubs van Europa waar veel vervoersmiddelen samenkomen”, zegt Anja van Niersen, CEO van Allego. “Goede laadmogelijkheden zijn daarom uitermate belangrijk. We zijn vereerd dat Frankfurt International Airport heeft besloten een partnership met ons aan te gaan voor het plaatsen van een unieke snellaadlocatie, die tevens mee kan groeien met de toekomstige laadbehoeften van e-rijders.”