Technische bedrijven in Barneveld houden open huis

Trots op Techniek biedt baankansen en laagdrempelige kennismaking

Barneveld, 27 september 2017 – Zes vooraanstaande technische bedrijven in Barneveld openen op vrijdagmiddag 29 en zaterdagochtend 30 september hun deuren voor een laagdrempelige kennismaking met jong en oud. Op vrijdagmiddag en zaterdagochtend krijgen scholieren en studenten een kijkje achter de schermen bij Radine, Shuffle-Mix, PaperFoam, Moba, Jansen Poultry Equipment en Lagerwey Wind. Op zaterdagochtend zijn technici en andere geïnteresseerden ook welkom.

Het project slaat een brug tussen jongeren en techniek. Een van de initiatiefnemers is Wicha Benus. Hij kent het regionale bedrijfsleven als geen ander. Benus: “In de sector is een schreeuwend tekort aan jonge, goed opgeleide technici. De instroom van techneuten blijft ver achter bij de vraag, terwijl er zoveel moois te ontdekken valt. We willen vooral de schoonheid van de techniek laten zien.”

Laagdrempelig
Vrijdagmiddag 29 september is speciaal bedoeld voor scholieren en studenten uit het basis-, beroeps en hoger onderwijs. Vorig jaar vervoerde een touringcar de deelnemers langs een route met vijf bedrijven. Benus: “Dit jaar bevinden de zes deelnemende bedrijven zich allemaal op fietsafstand van elkaar. Zo maken we de drempel voor jongeren nóg lager. Ze kunnen zelf kiezen waar ze naartoe gaan en in welke volgorde ze de bedrijven bezoeken.”

Baan
Techneuten pur sang en andere geïnteresseerden maken op zaterdagochtend 30 september vrijblijvend kennis met technische hoogstandjes uit de regio. Alleen Lagerwey Wind neemt op zaterdag geen deel aan de publieke openstelling. Benus: “Techneuten zijn heel dun gezaaid. In een tijd van krapte op de arbeidsmarkt is dat voor veel mensen een onontdekte kans. In de technische sector is veel werk, maar er zijn weinig kandidaten. Wie een overstap naar de technische sector overweegt, moet zaterdag zeker komen kijken.”

Over Trots op Techniek
Gezamenlijk brengen de deelnemende bedrijven techniek op een positieve manier onder de aandacht. Er worden vacatures voor werk, stage en afstudeeropdrachten gepresenteerd. Hiermee neemt Trots op Techniek initiatief om het tekort aan technici tegen te gaan. Studenten, docenten en belangstellenden melden zich aan voor de open dag via een aanmeldformulier op www.trotsoptechniek.nu.