Column Geert Dreschler: Daar is de Robot!

Toen ik een jaar of 15 geleden bij een groot accountantskan- toor werkte was het heel gewoon dat een klant elk kwartaal een map kwam brengen met de papieren administratie. Op basis van deze mappen ging de accountant tegen een mooi uurtarief de gegevens overtypen waarna hij de BTW aangifte ging doen. Af en toe stuurde hij dan een overzicht van de out- put naar de klant, maar meestal niet.

Vreemd genoeg zijn er nog steeds veel ondernemers die zo werken terwijl dat helemaal niet meer nodig is. Met moderne boekhoudsoftware wordt uw admi- nistratie een continu proces waardoor u altijd up-to-date bent en goed inzicht heeft in de resultaten van uw onderneming. Dus niet langer elk kwartaal een map brengen maar altijd en overal inzicht.

Deze moderne boekhoudsoftware (van bijvoorbeeld YUKI) zorgt ervoor dat veel financiële processen in uw MKB onderneming geautomatiseerd kunnen wor- den. Hierbij wordt gebruik gemaakt van scan en herken software. Zo maakt het koppelingen met andere pakketten (waar u bijvoorbeeld uw projectadmi- nistratie in heeft) en wordt het direct gekoppeld aan de bank. Daarnaast kunt u de betalingen van inkoopfacturen automatiseren alsook het debiteurenbeheer.

Een nieuwe stap daarin is Robotic Accounting . Deze software zorgt er bij- voorbeeld voor dat onder andere uw inkoopfacturen automatisch worden opgehaald bij uw leverancier. Hiervoor hoeft u als ondernemer dan ook echt niks meer te doen. De Robot gaat aan het werk!

Ook al leven we momenteel in het digitale tijdperk er zijn toch nog veel MKB bedrijven die op een ouderwetse manier met hun boekhouding bezig zijn. Deze bedrijven missen enerzijds inzicht in de prestaties van hun onderneming maar anderzijds zijn ze ook veel duurder uit. De praktijk leert dat het automatiseren van uw administratie goedkoper is dan het periodiek laten overtypen van de data door uw accountant.

Kortom, weg met de kwartaalmappen en de papieren administratie! Zorg voor meer rust en inzicht in de prestaties van uw onderneming door de administratie te automatiseren-robotiseren. Hierdoor kunt u beter uw doelen behalen!

MKB Accountants Veenendaal BV
www.mkbaccountants.nl