Geslaagde dertiende editie Business Event gemeente Ede!

Inspirerende ondernemersverhalen, een prachtige locatie, effectief netwerken en een enthousiaste betrokken gastvrouw blijken opnieuw dé ingrediënten te zijn voor een geslaagd Business Event.

Na een lange periode van voorbereiding vond maandag 23 oktober de dertiende editie van ‘Business Event gemeente Ede’ plaats. Tijdens dit netwerkevenement hebben hoofdsponsor Rabobank Vallei en Rijn, Businesspartners en commissieleden podium gegeven aan 9 bedrijven die genomineerd waren voor de titel ‘Ondernemer/Onderneming van het jaar’.

Feestelijk ontvangst
Rond 19.15 uur werden de genomineerden voorgereden in prachtige bolides van Vallei Auto Groep,voor de Reehorst te Ede. Hier werden zij met feestelijk applaus verwelkomd door een ontvangstcomité van alle betrokken businesspartners waaronder directeur bedrijven Rabobank Vallei en Rijn, Ben Smeek, Burgemeester René Verhulst, Wethouder Vreugdelhil en de commissieleden.

Wim van den Brandt, voorzitter van EBC, opende het programma om 20.00 uur en kondigde Anita Witzier aan. Anita Witzier gaf een beknopte uitleg over het officiële programma en nodigde de genomineerden uit om de zaal te betreden. Een beetje gespannen maar trots betraden zij het theater van De Reehorst onder luid applaus.
Anita Witzier nodigde juryvoorzitter Sjirk Bijma, Van Putten Van Apeldoorn notarissen, uit op het podium voor een interview. De rol en strenge selectie van de voordrachtscommissie en jury werden toegelicht waardoor er werd benadrukt dat het een prestatie is om als genomineerde op het podium te staan. Ook de quick scan van Schuiteman kwam onder de aandacht. Pieter Kool heeft de financiële check uitgevoerd aan de hand van gevoerde gesprekken per genomineerd bedrijf om de jury te ondersteunen.

‘Tegeltjeswijsheid’
De spanning was inmiddels goed opgebouwd bij de genomineerden en per categorie werden zij op het podium uitgenodigd, werden de bedrijfsfilms getoond waarna Anita hen interviewde. Daarnaast deelde ieder genomineerd bedrijf hun ‘tegeltjeswijsheid’ met het publiek. ‘Verras de klant, voordat deze jou verrast.’, ‘Luister, lees, begrijp, voel, spreek, schrijf en … overdonder.’ en ‘Het verschil tussen een goed idee en ondernemen is het idee uitvoeren.’ werden onder andere onder de aandacht gebracht. Aansluitend gaf juryvoorzitter Bijma per bedrijf een beknopt juryverslag van de winnaar onder begeleiding van pauken en maakte hij de winnaars bekend.

Jonge Ondernemer/Onderneming van het Jaar
De eerste categorie die op het podium mocht komen waren de Jonge Ondernemers: Martin en René Modderkolk van Propfun Photobooth Verhuur, Mirjam van Essen van Beauty Pillow B.V. en Wesley Glasmacher van Wesinthewild.com. Zij waren gecoacht door Leo Mulder van Kenneth Smit Training om, na vertoning van hun bedrijfsfilm, voor het publiek een pitch te houden. De aanwezigen in de zaal konden middels een sms hun stem uitbrengen op hun favoriete Jonge Ondernemer. Deze uitslag werd gecombineerd met een puntentelling van de jury. Dit resulteerde in een overwinning voor Wesinthewild.com. Burgemeester Verhulst reikte de award uit aan Wesley Glasmacher. Alle genomineerden ontvingen een prachtige bos bloemen die Blooms & Blossoms uit Lunteren ter beschikking had gesteld.

ROC A12
Sander van Vliet, Labcoach van het Makerslab, kwam op het podium om te vertellen over de samenwerking tussen studenten en het bedrijfsleven. Daarbij benadrukte hij het belang van een samenwerking tussen opleidingsinstituten en het bedrijfsleven. Het Makerslab heeft o.a. een onderdeel van Propfun Photobooth Verhuur ontwikkeld.

Ondernemer van het Jaar MKB & Detailhandel
Na de eerste awarduitreiking was het de beurt aan Hannes de Paauw van CTS IT, Jan Siebelink van SIEPLO en Jan van Santen van Mondial Waaijenbegr Verhuizers om het podium te betreden. Zij werden genomineerd in de categorie MKB & Detailhandel. Er werden wederom van iedere onderneming prachtige bedrijfsfilms getoond waarna Anita zich middels een interview verdiepte in de achtergrond van iedere ondernemer. Notaris Sjirk Bijma kreeg vervolgens het woord en deelde de keuze van jury: Jan Siebelink is ondernemer van het Jaar MKB & Detailhandel 2017! De Award werd uitgereikt door wethouder Vreugdenhil.

Categorie Grootzakelijk
Toen de ondernemers in de categorie MKB & Detailhandel het podium hadden verlaten was het tijd voor de laatste, maar zeker niet de minste categorie. Martijn Jacobs en Daniëlle Westerhof van Loo van Eck, Bart Maas van Eurotrol B.V. en Arnold Vlastuin van Zoo&Zo kwamen onder luid applaus van het publiek het podium op. Burgemeester Verhulst reikte de award uit aan Bart Maas.

Rabo Publieksprijs
Na deze 3 prijsuitreikingen kregen alle genomineerde bedrijven de kans om mee te dingen naar de Rabo Publieksprijs. Ben Smeenk, directeur Bedrijven bij Rabobank Vallei en Rijn, werd op het podium gevraagd voor een kort interview. Daarna begon de klok te tikken en had het aanwezige publiek ruim een minuut de tijd om op hun favoriete ondernemer te stemmen. De spanning was om te snijden maar al snel werd duidelijk dat CTS it de winnaar was van de Rabo Publieksprijs. Ben Smeenk overhandigde Hannes de Paauw de prijs.
Na het officiële programma was er voor ondernemers de mogelijkheid om de genomineerden en winnaars te feliciteren en (potentiële) zakelijke relaties te ontmoeten. Foto’s van deze feestelijke avond zijn te danken aan fotograaf Fabian Boot.

Foto: genomineerden Business Event gemeente Ede 2017