Geslaagde dertiende editie Business Event gemeente Veenendaal

Meer dan 500 belangstellenden tijdens award uitreiking ondernemersprijs

Inspirerende ondernemersverhalen, een prachtige locatie, effectief netwerken en een enthousiaste betrokken gastvrouw blijken opnieuw dé ingrediënten te zijn voor een geslaagd Business Event.

Na een lange periode van voorbereiding vond maandag 20 november de dertiende editie van Business Event gemeente Veenendaal plaats. Tijdens dit netwerkevenement hebben hoofdsponsor Rabobank Vallei en Rijn, Businesspartners en commissieleden podium gegeven aan 9 bedrijven die genomineerd waren voor de titel ‘Ondernemer/Onderneming van het jaar’. Daarnaast werd ook de ICT award 2017 uitgereikt.

Feestelijk ontvangst

Rond 19.15 uur werden de genomineerden voorgereden in prachtige bolides van Vallei Auto Groep,voor de Basiliek te Veenendaal. Hier werden zij met feestelijk applaus verwelkomd door een ontvangstcomité van alle betrokken businesspartners waaronder directievoorzitter Rabobank Vallei en Rijn, Mariska de Kleijne, waarnemend Burgemeester Piet Zoon, Wethouder Verloop en de commissieleden.

Wim Werkman, voorzitter van Bedrijvenkring Veenendaal, heette de meer dan 500 bezoekers welkom om 20.00 uur en kondigde Anita Witzier aan. Anita Witzier gaf een beknopte uitleg over het officiële programma en nodigde de genomineerden uit om de zaal te betreden. Een beetje gespannen maar trots betraden zij de zaal van De Basiliek onder luid applaus.

Anita Witzier nodigde juryvoorzitter Arnaud Wilod Versprille uit op het podium voor een interview. De rol en strenge selectie van de voordrachtscommissie en jury werden toegelicht waardoor er werd benadrukt dat het een prestatie is om als genomineerde op het podium te staan. Ook de quick scan van Schuiteman kwam onder de aandacht. Schuiteman heeft de financiële check uitgevoerd aan de hand van gevoerde gesprekken per genomineerd bedrijf om de jury te ondersteunen.

‘Tegeltjeswijsheid’

De spanning was inmiddels goed opgebouwd bij de genomineerden en per categorie werden zij op het podium uitgenodigd, werden de bedrijfsfilms getoond waarna Anita de ondernemers interviewde. Daarnaast deelde ieder genomineerd bedrijf hun ‘tegeltjeswijsheid’ met het publiek. ‘Alleen ga je sneller maar samen kom je verder’, ‘Wanneer je onderneemt vanuit je hart is dat voelbaar voor iedereen’ en ‘Wat je geeft is wat je krijgt’ werden onder andere onder de aandacht gebracht. Aansluitend gaf juryvoorzitter Versprille per bedrijf een beknopt juryverslag van de winnaar en maakte hij de winnaars bekend.

Jonge Ondernemer/Onderneming van het Jaar

De eerste categorie die op het podium mocht komen waren de Jonge Ondernemers: Thomas van Lijten van IJssalon Daisy’s Veenendaal, Nicolien Berghuis van Espressobar De Fazant en Marije van Huffel van CitySpa Veenendaal. Nadat iedere genomineerde een prachtige bos bloemen had ontvangen, welke Roelofsen Bloemen ter beschikking had gesteld, maakte de juryvoorzitter bekend dat Espressobar De Fazant de winnaar is in de categorie Jonge Ondernemer/Onderneming. Wethouder Verloop reikte de award uit aan Nicolien Berghuis.

Het Perron

Ook deze editie was er ruimte voor ROC A12 om ondernemend Veenendaal op het hart te drukken hoe belangrijk het is om samen te werken met studenten van de lokale opleidingen. Leerlingen en docent van het Perron met een van hun opdrachtgevers vertelden hun verhaal over een succesvolle samenwerking.

Ondernemer van het Jaar MKB & Detailhandel

Na de eerste awarduitreiking was het de beurt aan Ramona en Ronald Burgers van Catering Groep Nederland, Tineke en Wilco Hardeman van De Eekhoeve en Marianne Zwart-Brandsma en Gijs van den Oever van DS 80 Verpakkingsmaterialen om het podium te betreden. Zij werden genomineerd in de categorie MKB & Detailhandel. Er werden wederom van iedere onderneming prachtige bedrijfsfilms getoond waarna Anita zich middels een interview verdiepte in de achtergrond van iedere ondernemer. Juryvoorzitter Arnaud Wilod Versprille kreeg vervolgens het woord en deelde de keuze van jury: Marianne en Gijs van DS 80 Verpakkingsmaterialen zijn ondernemer van het Jaar MKB & Detailhandel 2017! De Award werd uitgereikt door Wim Werkman, voorzitter van Bedrijvenkring Veenendaal. Wim maakt van deze gelegenheid gebruik om te vertellen dat de BKV in een vergevorderd stadium is in de fusie met de vijf Coöperatieve Verenigingen voor Bedrijven terreinen in Veenendaal. De fusie vereniging zal de naam Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV) gaan dragen. Er zal een bedrijvenkring ontstaan van 700 leden waardoor het een van de grootste van Nederland gaat worden.

ICT Award

De ICT Award winnaar Mprise B.V. was vooraf al bekend gemaakt door de jury. Na de bedrijfsfilm en het interview met Joop de Jong reikte de winnaars van 2016, Klaas Mollema en Thomas van Buren van Hillstar B.V., de prijs uit aan de kersverse winnaars.

Categorie Grootzakelijk

Toen de uitreiking van de ICT Award een feit was geworden was het tijd voor de laatste, maar zeker niet de minste categorie. Tim Rodenburg en Simon de Waard van Rodenburg Bouwkundige Realisatie, Cilia van Ekris-van Velthuizen en Marius van Ekris van Cimar Electronics B.V. en Jacob van Leeuwen van Delektro B.V. kwamen onder luid applaus van het publiek het podium op. Na de magische woorden van juryvoorzitter Versprille dat Cimar Electronics B.V. de winnaar in deze categorie is, reikte waarnemend burgemeester Piet Zoon de award uit aan Cilia van Ekris-Velthuizen en Marius van Ekris.

Rabo Publieksprijs

Na deze 4 prijsuitreikingen kregen alle genomineerde bedrijven de kans om mee te dingen naar de Rabo Publieksprijs. Mariska de Kleijne, directievoorzitter van Rabobank Vallei en Rijn, mocht deze prachtige bokaal uitreiken, maar niet voordat zij aan de aanwezigen had uitgelegd dat de Rabobank nog steeds en op innovatieve wijze lokale ondernemers wil helpen en stimuleren te innoveren op duurzame wijze om zo met elkaar een circulaire economie te bevorderen.

Daarna begon de klok te tikken en had het aanwezige publiek ruim een minuut de tijd om op hun favoriete ondernemer te stemmen. De spanning was om te snijden maar al snel werd duidelijk dat Delektro de meeste stemmen had gekregen. De trotse ondernemer Jacob van Leeuwen nam de prijs in ontvangst.

Na het officiële programma was er voor ondernemers volop gelegenheid om de genomineerden en winnaars te feliciteren en (potentiële) zakelijke relaties te ontmoeten. Vinoveen verzorgde een mooie wijnproeverij.

Foto’s van deze feestelijke avond zijn te danken aan fotograaf Annemarie Bakker.