Onthulling gevelborden Scalabor

Arnhemse wethouder Ine van Burgsteden, Ivo Korte – directeur a.i. Scalabor –, MT-leden en medewerkers Scalabor na onthulling gevelbord.

Op woensdag 10 januari 2018 om 15.00 uur heeft de Arnhemse wethouder Ine van Burgsteden samen met Ivo Korte, directeur a.i. Scalabor B.V., het gevelbord van Scalabor op het pand aan de Driepoortenweg onthuld.

Scalabor B.V. is per 1 januari 2018 het arbeidsontwikkelbedrijf voor Midden-Gelderland en begeleidt mensen die dat nodig hebben – in opdracht van gemeenten – naar passend en zo regulier mogelijk werk. Vanaf deze datum heeft Scalabor de activiteiten overgenomen van Presikhaaf Bedrijven.

Het Algemeen Bestuur van Presikhaaf Bedrijven, waarin 10 – inmiddels 9 door een fusie - gemeenten uit Midden-Gelderland zijn vertegenwoordigd, heeft tot deze overdracht van activiteiten besloten tijdens de bestuursvergadering op 22 december 2017.
Het nieuwe arbeidsontwikkelbedrijf voert de Wet Sociale Werkvoorziening voor 9 gemeenten uit de regio Midden-Gelderland uit. Daarnaast biedt Scalabor trajecten aan voor mensen die vallen onder de Participatiewet voor tot nu toe gemeente Arnhem.